Povodí Moravy jednalo se starosty měst a obcí na Dyji

18.06.2015 19:00

Ve čtvrtek 18. června se v Jihlavě konalo setkání zástupců státního podniku Povodí Moravy se starosty měst a obcí v územní působnosti závodu Dyje z Jihlavska, Dačicka a Žďárska. Základním tématem společného jednání byla kromě údržby vodních toků a břehových porostů také otázka povinností správce vodních toků a majitelů pozemků.

Povodí Moravy jednalo se starosty měst a obcí na Dyji
Foto: Povodí Moravy
Popisek: Povodí Moravy

Pozvání na společné jednání přijaly celkem tři desítky zástupců měst a obcí. Po úvodní prezentaci aktuálních a plánovaných činností podniku v působnosti závodu Dyje následovala odborná diskuze. Ta se týkala převážně údržby břehů řek, druhové skladby nově vysazovaných porostů a likvidace invazivních rostlin jako je křídlatka nebo bolševník. Zástupci PM také přítomným starostům osvětlili, proč doporučují vodoprávním úřadům, aby stanovovaly přísnější limity pro čistírny odpadních vod v odbourávání fosforu.

„Pevně věřím, že naše snaha o otevřenost a vzájemnou spolupráci povede k nalezení efektivních řešení v oblasti životního prostředí a ochrany vodních toků,“ řekl na závěr generální ředitel RNDr. Jan Hodovský, který tím společné setkání Povodí Moravy se starosty obcí a měst zakončil.

Setkání se zástupci obcí a měst v územní působnosti dalších závodů plánuje Povodí Moravy v následujících měsících.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…