Povodí Odry: Připravujeme řešení jak ochránit občany v blízkosti řeky Petrůvky

25.06.2017 18:59

Letošní jarní povodeň opět potvrdila nutnost protipovodňových úprav na řece Petrůvce, která by ochránila zástavbu v rozsáhlém území obce Petrovice u Karviné, místní části Závada. Vodohospodáři připravují soubor souvisejících objektů s předpokládanými náklady ve výši 55 mil. Kč s termínem realizace po roce 2019.

Povodí Odry: Připravujeme řešení jak ochránit občany v blízkosti řeky Petrůvky
Foto: Povodí Odry
Popisek: Povodí Odry

Jedná se o soubor souvisejících stavebních objektů a podobjektů, které se vážou k výstavbě hlavní ochranné sypané zemní hráze kolem Petrůvky (dl. 1840m), k přeložce koryta Olšinky (dl. 614m), k výstavbě hrází kolem odvodňovacího příkopu, který odvádí vody z rybniční soustavy do řeky Olše (dl. 713m a 58m) a k jednoduchému zvýšení terénu pod železničním podjezdem tak, aby voda neproudila podjezdem do centrální části Závady. K uvedeným stavebním objektům patří také podobjekty jako odvodnění vzdušné paty hráze, terénní úpravy, úpravy komunikací včetně nutných přemostění a vyvolané přeložky inženýrských sítí.

Stavbou bude trvale dotčeno 93 pozemků a dočasně dotčeno 12 pozemků v k. ú. Závada nad Olší. Pouze 24 pozemků je v majetku obce nebo státu a ostatní jsou v majetku soukromých vlastníků nebo firem. Jednání s vlastníky pozemků potřebných pro výstavbu jsou zajišťována ve spolupráci s obcí Petrovice u Karviné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

10:17 Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

Příprava výstavby obnovitelných zdrojů energie ve vybraných lokalitách by v Česku neměla trvat déle …