Povodí Odry získalo do správy „ubytovací zařízení“ pro drobné pěvce

15.04.2016 20:36

Celkem 30 ptačích budek pro drobné pěvce – typu rehkovník, sýkorník či špačkovník – získal do správy státník podnik Povodí Odry. Ptačí budky jsou kompenzací za ekologickou újmu záměru „Humanizace řeky Ostravice“ realizovaného statutárním městem Ostravou.

Povodí Odry získalo do správy „ubytovací zařízení“ pro drobné pěvce
Foto: Povodí Odry
Popisek: Povodí Odry

„Státní podnik Povodí Odry je nejen správcem toků, ale i správcem ubytovacích zařízení pro drobné pěvce – ptačích budek. Péče o budky našemu podniku byla svěřena spolu s dalšími objekty umístěnými na bermě řeky Ostravice. Budky jsou umístěné na stromech na pravém břehu pod soutokem s řekou Lučinou a na levém břehu v centru města podél řeky Ostravice a částečně také v Komenského sadech,“ vysvětluje ekoložka státního podniku Povodí Odry Lenka Filipová.

S úsměvem podotýká: „Mohu potvrdit, že o ubytování v ptačích budkách je zájem. Už tři z nich mají své letošní nájemce. Čtvrtá byla předmětem zkoumání strakapouda, který v ní buď hledal potravu v podobě vajíček či mláďat, nebo hnízdiště. Všechny vyvěšené budky nesou stopy od datlích zobáků a vletové otvory jsou osekané a porušené.“ Po ukončení letošní hnízdní sezony pracovníci státního podniku Povodí Odry budky vyčistí, případně dle potřeby opraví a připraví pro další nájemníky v následující sezoně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

10:17 Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

Český statistický úřad zveřejnil seznam kandidátů pro volby do Evropského parlamentu. Volby se na úz…