Povodí Ohře: Cena povrchové vody v roce 2017

06.10.2016 21:54

Začátkem srpna 2016 jsme přinesli informaci o možném skokovém nárůstu ceny povrchové vody. Příčinu je třeba hledat v oblasti legislativního chaosu v problematice podpory obnovitelných zdrojů elektrické energie. Situace se vyvíjí a posouváme se k pozitivnímu výsledku.

Povodí Ohře: Cena povrchové vody v roce 2017
Foto: Povodí Ohře
Popisek: Povodí Ohře.

Přiznání podpory výroby obnovitelné elektrické energie není stále zcela vyřešeno, ale současný stav umožňuje státnímu podniku Povodí Ohře konstatovat, že není nezbytné zvyšovat skokově cenu povrchové vody na rok 2017. Podpora výroby elektrické energie má u státního podniku Povodí Ohře přímý dopad do výše ceny povrchové vody. Oprávněné náklady na správu povodí a správu vodních toků převyšují tržby za odebranou povrchovou vodu. Rozdíl je hrazen z přijaté podpory obnovitelných zdrojů energie. Pro udržení řádné péče o státní vodohospodářský majetek by při nepřiznání podpory muselo dojít k výraznému navýšení ceny povrchové vody. S ohledem k průběžným pozitivním informacím státní podnik Povodí Ohře sděluje, že vývoj ceny povrchové vody bude v roce 2017 obdobný jako v předcházejících letech. Oproti roku 2016 bude cena povrchové vody zvýšena přibližně o 5 %.

Jistá je zde i vazba na cenu vodného. Vodárenské společnosti budou muset včas rovněž reagovat na fakt, že povrchová voda nezdraží o avizovanou cca 1 Kč za metr krychlový, ale o cca 0,23 Kč za metr krychlový.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…