Povodí Ohře: Čistá voda - monitoring odpadních vod, vypouštěných do řeky Bíliny

24.09.2018 7:34

Kvalita vody v řece Bílině je dlouhodobě skloňovaná. Od znečištění vody v 80. letech 20. století se již mnoho změnilo k lepšímu. Jaká je ale aktuální situace? Je dostatečná? Mohla by být lepší? Jaký je výhled pro období následující? To jsou otázky, na které si budeme muset najít odpovědi.

Povodí Ohře: Čistá voda - monitoring odpadních vod, vypouštěných do řeky Bíliny
Foto: Povodí Ohře
Popisek: Povodí Ohře.

a dalších dostupných podkladů zpracoval studii „Kvalita vody v Bílině a návrhy opatření k jejímu zlepšení“. Studii můžete najít ZDE.

Jedním z primárních úkolů, který z této studie vzešel, je vlastní přímý monitoring vypouštěných odpadních vod z komunálních a průmyslových zdrojů odpadních vod a dále také důlních vod do řeky Bíliny.

První fáze měrné kampaně, která je zaměřena na komunální zdroje, byla zahájena v 37. týdnu roku 2018. V následných fázích, které budou zahájeny v roce 2019, budou vzorkovány odpadní vody z průmyslových areálů a důlních společností.

Po monitorovací kampani bude následovat vyhodnocení, o kterém chceme se znečišťovateli diskutovat, navrhovat opatření s cílem zlepšení kvality vody v Bílině, lépe zvládat zatěžovací stavy v době sucha nebo přívalových srážek a nalézt možnosti k zefektivnění čištění odpadních vod,“ řekl Jan Svejkovský, mluvčí Povodí Ohře.

Diskuzi k výsledkům monitorovací kampaně očekává Povodí Ohře pravděpodobně v roce 2020.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

10:17 Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

Příprava výstavby obnovitelných zdrojů energie ve vybraných lokalitách by v Česku neměla trvat déle …