Povodí Ohře: Kácení topolů

26.01.2015 15:07

Kácením dřevin u Poplz podél Ohře odstraňujeme staré jedince nepůvodních druhů dřevin. Jde o jednu z dlouhodobě připravovaných akcí zaměřené na topolová stromořadí nepůvodních topolů kanadských (Populus x canadensis) vysazovaných masivně v šedesátých letech 20. století podél vodních toků. Vzhledem k tomu, že se jedná o rychle rostoucí krátkověkou dřevinu, začaly svým dožíváním ohrožovat okolí a způsobovat tím problémy.

Povodí Ohře: Kácení topolů
Foto: Povodí Ohře
Popisek: Povodí Ohře.

Proto bylo nezbytné začít tuto problematiku řešit komplexně. Akce byla projednána se všemi dotčenými orgány ochrany přírody, kterými jsou Krajský úřad Ústeckého kraje, Městský úřad Lovosice, Městský úřad Libochovice a Agentura ochrany přírody a krajiny.

„Kácení topolů se neprovádí naráz ve všech místech výskytu topolů na dolní Ohři, ale bude po podobných ucelených úsecích pokračovat i v dalším období, aby zásah do prostředí břehů koryta Ohře nebyl vůči životnímu prostředí náhlý a tolik razantní,“ říká Jan Svejkovský, tiskový mluvčí státního podniku Povodí Ohře.

Během současně dokončované akce u Poplz bylo pokáceno 62 ks topolu kanadského. „Stojící topoly jsou již na konci svého životního cyklu a ohrožují své okolí, což v posledních letech v několika případech ukázaly svým pádem. Stávajícím postupným kácením se snažíme riziko eliminovat,“ dodal Svejkovský.

Po provedeném kácení stromů proběhne i náhradní výsadba pro doplnění břehového porostu a pro rozšíření druhové pestrosti původních dřevin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…