Povodí Ohře: Zákazy odběrů povrchových vod

24.05.2020 20:02

V posledních šesti letech se na našem území zabydlelo sucho. Je to velmi nepříjemný a v dlouhodobém pohledu i nebezpečný fenomén

Povodí Ohře: Zákazy odběrů povrchových vod
Foto: Povodí Ohře
Popisek: Povodí Ohře.

Pro zásobování obyvatelstva pitnou vodou a pro další potřeby máme připravené vodní nádrže, ve kterých je v současné době dostatek vody pro následující období. Je samozřejmě otázkou, jak to bude vypadat ve výhledu několika desítek let, kdy se ke stávající situaci budou přidávat i dopady klimatické změny. Ale vodu pro další využívání lidé získávají nejen z vodních nádrží, ale i přímo z potoků a řek. V těchto místech zdaleka není taková zásoba vody pro její další využití. Letos se projevy sucha objevily nebývale brzy a už nyní, v polovině května, musíme dávat podněty vodoprávním úřadům pro vydání zákazů odběrů povrchové vody.

Nyní je na našich internetových stránkách opět k dispozici tabelární i grafický přehled vodních toků s nedostatkem vody. Aktualizaci budeme provádět ve středu každý týden. Odkaz je ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Zástupce radí českým turistům, jak se vyhnout nepříjemnostem na mexických letištích

22:04 Ombudsman: Zástupce radí českým turistům, jak se vyhnout nepříjemnostem na mexických letištích

Chystáte se na dovolenou do Mexika? Pokud ano, čtěte pozorně. Poradíme vám, jak předejít tomu, aby v…