Povodí Vltavy zve na NAVALIS

05.05.2018 20:05

Již jubilejní 10. barokní slavnosti na Vltavě oslavují Jana Nepomuckého, patrona všech lidí od vody.

Povodí Vltavy zve na NAVALIS
Foto: Povodí Vltavy
Popisek: Povodí Vltavy

Zveme Vás na již jubilejní 10. ročník barokních vodních Svatojánských slavností NAVALIS. Slavnosti oslavují nejznámějšího českého světce Jana Nepomuckého, patrona zpovědního tajemství, dobré pověsti, města Benátek v Itálii a všech lidí od vody.

Konají se 14. - 15. května na hladině Vltavy v Praze a hlavními protagonisty budou benátští gondoliéři se svými nádhernými loděmi. Návštěvníci mají jedinečnou příležitost vidět nejen klasické italské gondoly, ale i tzv. Bissone - loďě, které se účastní těch nejzdobnějších tradičních benátských slavností včetně benátského karnevalu.

Návštěvníci NAVALIS budou mít možnost jako první na celém světě vidět tyto nádherné lodě mimo město Benátky, jelikož Bissone doposud nikdy neopustily domovskou benátskou loděnici a nepřekročily hranici města na laguně. Návštěvníci se dále mohou těšit např. na benátské odpoledne na Hergetově cihelně, další alegoricky zdobené lodě, slavnostní mši svatou v katedrále sv. Víta, Vojtěcha a Václava, svatojánské procesí jdoucí na Karlův most včetně Kunovického banderia, regatu lodí, seskok parašutistů nebo plavbu otužilců.

Chybět nebude ani jedinečný hudební program z pera skladatele a držitele Českého lva Kryštofa Marka a velkolepý svatojánský ohňostroj na Vltavě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…