Poznejte Všeobecnou fakultní nemocnici v Praze očima pacientů, lékařů a zdravotníků

29.11.2018 8:51

Pohledem osobních zpovědí, obav, odhodlání a velké statečnosti. Odvahou se svěřit, podělit se o životní zkoušku, boj s nepřízní osudu a nabídnout naději a vlastní zkušenost ostatním.

Poznejte Všeobecnou fakultní nemocnici v Praze očima pacientů, lékařů a zdravotníků
Foto: VFN
Popisek: Projekt Nemocnice příběhů ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze

Startuje jedinečný projekt: Nemocnice příběhů

Unikátní projekt Nemocnice příběhů vznikl s myšlenkou ukázat jedno z největších zdravotnických zařízení v České republice úplně jiným, originálním úhlem pohledu. Prostřednictvím osobních zážitků pacientů, lékařů a zdravotních sester. Všech, komu se na kratší či delší čas život propojil s VFN.

Nemocnice: místo setkání

Právě nemocnice je místem, kde se každodenně protínají tisíce osudů. Stačí počítat: ročně projdou VFN skoro 2 miliony pacientů a jejich blízkých, kolem 60 tisíc z nich zde stráví alespoň několik dní při hospitalizaci, někteří prodělají závažné zdravotní komplikace, operace, náročnou léčbu. A všechny spojuje totéž: naději a pomoc našli právě tady, ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze. Své zážitky a zkušenosti chtějí předat dál. Těm, které léčba čeká, mají obavy o své blízké či řeší podobné starosti.

Celý projekt zahajuje stálá výstava prvních 33 otevřených zpovědí

Stálá expozice 33 příběhů pacientů a lékařů v budově Fakultní polikliniky VFN na Karlově náměstí celý projekt odstartovala. Zároveň byl spuštěn portál www.nemocnicepribehu.cz, kde najdete identické příběhy, budou přibývat další a další. Ukážou, jaké možnosti a léčebné dovednosti jednotlivá pracoviště nabízejí. Dodají naději ostatním, kteří se chystají na nějaký zákrok, vyšetření či hospitalizaci nebo mají nemocného mezi blízkými. Vytištěné příběhy budou postupně pokrývat stěny chodeb jednotlivých pracovišť nemocnice, aby si je mohli číst pacienti a další návštěvníci VFN.

Projektem chceme ukázat, že má vždycky smysl bojovat a neztrácet naději. Protože medicína postupuje stále kupředu a i ty nejzávažnější diagnózy mají svá šťastná řešení. Projekt Nemocnice příběhů je na samém začátku a má velké plány. Sledujte ho na www.nemocnicepribehu.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…