Pozor na dovoz padělků v zásilkách, upozorňuje celní úřad

10.08.2015 17:02

Od června letošního roku zaznamenali ruzyňští celníci v poštovní přepravě na celní poště v Praze 5 zvýšený nárůst poštovních zásilek obsahující velké množství padělků. Jednalo se o přístroje na pedikúru - scholl. Zásilky byly zaslány z Asie.

Pozor na dovoz padělků v zásilkách, upozorňuje celní úřad
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Celkem bylo ve 143 zásilkách nalezeno 428 ks přístrojů na pedikúru a 261 náhradních nástavců - scholl. Provedeným šetřením bylo zjištěno podezření z porušování práv duševního vlastnictví k ochranné známce společnosti LRC Products Limited.

V případě propuštění zboží do volného oběhu by majiteli ochranné známky vznikla škoda ve výši více než půl miliónu korun.

Před objednáváním zboží přes internet doporučujeme důkladně promyslet, zda se vyplatí nabízené zboží za nízké ceny a pochybné kvality objednávat za cenu toho, že zboží bude v případě dovozu padělků zadrženo a následně zničeno a příjemce zásilky tak zbytečně vynaloží finanční prostředky za zboží, které mu nebude doručeno.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…