Pozor na mraženou rybu z Vietnamu, hlásí Státní veterinární správa

15.03.2015 17:01

Státní veterinární správa získala systémem rychlého varování (RASFF) informaci o mražené rybě – pangasovi – z Vietnamu. Výrobek, který byl distribuován do České republiky, obsahuje zakázanou látku nitrofurazon (metabolit nitrofuranu), což je v rozporu s požadavky na bezpečnost potravin podle nařízení (ES) 178/2002. Informaci zaslalo Německo, které provedlo odběr a vyšetření vzorků při vstupu zásilky do Evropské unie.

Pozor na mraženou rybu z Vietnamu, hlásí Státní veterinární správa
Foto: Státní veterinární správa
Popisek: Státní veterinární správa

Nitrofurany patří do skupiny léků, které nesmí být používány u zvířat určených k produkci potravin včetně produktů akvakultury.  Státní veterinární správa proto nařídila distributorovi v ČR pozastavit uvádění výrobku do oběhu a stáhnout závadné šarže z tržní sítě. Více než polovina zásilky byla distribuována do řetězce Makro a několika dalším prodejcům.

S dovozcem závadné potraviny bude zahájeno správní řízení, v rámci kterého lze uložit pokutu až do výše 50 000 000 Kč. Zakoupený výrobek je možné vrátit v místě nákupu.   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…