Prachatická nemocnice odstraňuje důsledky havárie

27.10.2015 17:56

Nemocnice Prachatice, a. s., se postupně zbavuje důsledků včerejší havárie na kanalizačním potrubí, kdy odpadní voda prosákla do studny s pitnou vodou a vyřadila tak z provozu zdroj pitné vody pro celé zdravotnické zařízení.

Prachatická nemocnice odstraňuje důsledky havárie
Foto: cs.wikipedia.org
Popisek: Prachatice, ilustrační foto

„Pracovníci naší údržby a zaměstnanci společnosti Čevak včera večer propláchli potrubí a vodojem, pročistili je roztokem chlóru a začali napouštět z nového nezávadného zdroje. Nyní hygienici odebírají nové vzorky a budou šetřit nezávadnost vody. Předpokládáme, že zhruba do tří dnů budeme vědět, zda je voda, která nyní teče v našem potrubí, nezávadná,“ uvedl ředitel Nemocnice Prachatice, a. s., Michal Čarvaš.

Pravděpodobně do tohoto pátku tak bude v prachatické nemocnici fungovat omezený provoz. Dialýzovaní pacienti budou stejně jako včera převáženi do okolních nemocnic, konkrétně do Českého Krumlova, Strakonic a Českých Budějovic, akutní případy operací taktéž. „Zásobování pitnou vodou nyní zajišťují dvě cisterny, díky nimž funguje už normálně i kuchyně. Ta však bude tento týden vařit výjimečně studené večeře, abychom ulehčili celému provozu,“ podotkl ředitel Čarvaš s tím, že pravděpodobně dnes odpoledne se vrátí do provozu také prádelna. „Během několika následujících dní budeme dezinfikovat úpravny vody, myčky a sterilizátory, abychom mohli začít operovat. Myslím, že se nám podařilo krizovou situaci zvládnout velmi dobře. V příštích týdnech budeme chtít iniciovat jednání s Čevakem i městem Prachatice o tom, jak a odkud brát pitnou vodu a jak kontrolovat kanalizační potrubí, aby se situace nemohla opakovat,“ doplnil.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…