Prachatická nemocnice získala z benefice pětapadesát tisíc korun

13.06.2016 18:36

Šestý ročník benefičního koncertu „Kdo má rád…“, který se v sobotu 11. června 2016 konal na Martinském mlýně v Hrádku u Pěčína na Novohradsku, přinesl Nemocnici Prachatice, a. s., 55 tisíc korun. Ta za ně vybaví dětské a novorozenecké oddělení, konkrétně edukační pracoviště pro matky k výuce a praktickému nácviku resuscitace novorozenců a kojenců.

Prachatická nemocnice získala z benefice pětapadesát tisíc korun
Foto: Nemocnice Prachatice
Popisek: Nemocnice Prachatice, logo.

„Za finance pořídíme resuscitační model a další pomůcky. Zbylé prostředky napomohou  koupi nových nočních stolků na oddělení a vybavení do dětského koutku,“ uvedl ředitel Nemocnice Prachatice, a. s., Ing. Michal Čarvaš, MBA.

Koncert se konal již pošesté a tradičně mu předcházel dětský den. Ten odstartoval v 11 hodin, kdy okolo mlýna a jeho přilehlého rybníka byly rozestavěny pohádkové bytosti v podobě čarodějnice Bludimíry, vodníka, čerta, hejkala, mlynáře, Karkulky a dalších bytostí, u kterých děti plnily různé úkoly. Mimo soutěžních disciplín se mohly děti vyřádit i na různých dětských atrakcích, například skákacím hradu, elektrickém býku apod. Na tento dětský den navazoval podvečerní benefiční koncert, jehož výtěžek opět připadl prachatické nemocnici, konkrétně dětskému a novorozeneckému oddělení. Na něm vystoupily mimo jiné zpěvačky Helena Vondráčková, Yvetta Simonová, Michaela Dolinová či slovenská pěvecká legenda Marcela Laiferová. Ze zpěváků diváky potěšili Josef Laufer, Milan Drobný, Martin France, Jiří Zonyga či Sámer Issa.

Akce se konala pod záštitou hejtmana Jihočeského kraje Jiřího Zimoly, jeho první náměstkyně Ivany Stráské, náměstka hejtmana Jaromíra Slívy, starosty města Trhové Sviny Pavla Randy a starosty města Prachatice Martina Malého, kteří také akci navštívili a osobně podpořili.  Celou akci, stejně jako předchozích pět ročníků, pořádala agentura Martina France s názvem Martin Production z Prahy.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

13:04 DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) začne od středy 17. dubna 2024 od brzkých ranních hodin s opravou…