Pracovní Rada pro ESI fondy projednala aktuality o programovém období 2014–2020

14.07.2016 21:24

V Praze se konalo další jednání Rady pro evropské strukturální a investiční fondy na pracovní úrovni. Pod vedením Olgy Letáčkové, náměstkyně pro řízení sekce koordinace evropských fondů a mezinárodních vztahů, projednali členové návrh na úpravu rozdělení evropských prostředků mezi programy.

Pracovní Rada pro ESI fondy projednala aktuality o programovém období 2014–2020
Foto: Ministerstvo pro místní rozvoj
Popisek: Ministerstvo pro místní rozvoj.

„Hlavním bodem jednání byla otevřená diskuse nad návrhem Ministerstva pro místní rozvoj na úpravu rozdělení finančních prostředků dotací z EU pro období 2014-2020,“ uvedla k jednání náměstkyně Letáčková. Na základě vyhodnocení dostupných informací přistoupilo ministerstvo k návrhu realokace prostředků mezi operačními programy Doprava a Životní prostředí. „Věnovali jsme se samozřejmě i tématu předběžných podmínek. Letošní rok je pro nás hraniční, neboť do konce roku musíme prokázat splnění všech dosud nesplněných předběžných podmínek,“ dodává náměstkyně Letáčková.

Náměstkyně Letáčková  informovala účastníky jednání také o výstupech z neformálního setkání ministrů zemí V4+4, které se konalo koncem června v Ostravě. Všichni přítomní obdrželi brožuru obsahující přehled akcí, které Ministerstvo pro místní rozvoj uspořádalo v oblasti kohezní politiky během půlročního předsednictví ČR ve skupině V4.

Rada pro ESI fondy na pracovní úrovni řeší aktuální témata v oblasti nastavení a čerpání evropských strukturálních a investičních fondů v programovém období 2014–2020. Schází se v mezičase zasedání ministerské Rady pro ESI fondy, které předsedá premiér Bohuslav Sobotka. 

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…