Pracovní skupina pro menšinové vysílání řešila změny ve vysílání v Českém rozhlase

03.06.2015 10:44

V úterý 2. června se v budově Úřadu vlády ve Vladislavově ulici letos už popáté sešla Pracovní skupina pro menšinové vysílání. Jde o poradní gréminum Rady vlády pro národnostní menšiny.

Pracovní skupina pro menšinové vysílání řešila změny ve vysílání v Českém rozhlase
Foto: Daniela Černá
Popisek: Romské protesty v Ostravě

Skupina formulovala své představy pro zlepšení národnostně menšinového vysílání ve veřejnoprávním Českém rozhlase, kde v současnosti fungují čtyři národnostně menšinové redakce, a to německá, polská, romská a slovenská. Vedení Českého rozhlasu má v úmyslu učinit na podzim tohoto roku změny ve vysílání, Pracovní skupina se snaží tyto úmysly skloubit s představami národnostních menšin.


Rada vlády pro národnostní menšiny

Rada pro národnosti vlády ČR byla původně formálně zřízena v souvislosti s přijetím ústavního zákona č. 144/1968 Sb., o postavení národností v Československé socialistické republice. Ten v čl. 5 stanovil, že zákony národních rad též stanoví, při kterých zastupitelských sborech a výkonných orgánech se zřizují orgány, které budou zabezpečovat uskutečňování práv národností (účinnost této zákonné normy zrušil ústavní zákon č. 23/1991 Sb., kterým se uvádí Listina základních práv a svobod jako ústavní zákon Federálního shromáždění České a Slovenské Federativní Republiky).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…