Pracovní skupina pro mezinárodní spolupráci romské Rady se připravovala na další setkání

07.03.2016 9:42

V uplynulém týdnu se uskutečnilo II. zasedání Pracovní skupiny pro zahraniční spolupráci Rady vlády pro záležitosti romské menšiny.

Pracovní skupina pro mezinárodní spolupráci romské Rady se připravovala na další setkání
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Romský festival v Chánově

Pracovní skupina řešila hlavně připravovaná mezinárodní setkání. Projednány byly možnosti spolupráce se Slovenskou republikou během slovenského předsednictví v EU. Dále v souvislosti s blížící se březnovou tematickou návštěvou Ad hoc výboru odborníků pro romské záležitosti Rady Evropy v Maďarské republice byla pracovní skupina seznámena s programem návštěvy a informována zástupcem Národního ústavu pro vzdělávání o užívaných diagnostických nástrojích v České republice.

Členové pracovní skupiny na zasedání dále otevřeli téma protiprávních sterilizací, jež bylo na programu vlády dne 30. září 2015.

V dalších bodech zasedání se Pracovní skupina zabývala aktuálním vývojem vzniku Evropského romského institutu;  projektem Národní romské platformy, který podal Úřad vlády v rámci akčního grantu Evropské komise; nadcházejícími mezinárodními akcemi týkajících se tématu integrace Romů; a připravovaným aktivitám k Mezinárodnímu dni Romů, který bude 8. dubna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa: Obliba elektronických dražeb roste, za pět let vynesly státu 446 milionů

16:08 Finanční správa: Obliba elektronických dražeb roste, za pět let vynesly státu 446 milionů

Aplikaci elektronických dražeb (APED) si od spuštění projektu v roce 2019 vyzkoušelo už 5 047 zájemc…