Prague City Golf se ohrazuje proti výrokům radního Stropnického a vyzývá jej, aby se omluvil

05.06.2015 16:30

Společnost Prague City Golf se kategoricky ohrazuje proti demagogickým a nepodloženým tvrzením pražského radního Matěje Stropnického, která tento týden publikovala přední česká média a jež jsou zcela v rozporu s realitou.

Prague City Golf se ohrazuje proti výrokům radního Stropnického a vyzývá jej, aby se omluvil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Matěj Stropnický

Radní v nich komentoval výsledky inspekční cesty, kterou tento týden podnikl na svém bicyklu po místech důležitých pro rozvoj a ochranu říční nivy Zbraslavi, Radotína, Lipenců a Velké Chuchle. Doprovázeli jej představitelé místních samospráv a zástupci Institutu plánování a rozvoje města.

Stropnický sice v souladu se skutečností říká, že „investor má stavební povolení vydané na rozšíření golfového hřiště o tři jamky a dodatečně povolené terénní úpravy,“ zároveň se ale staví do role odborníka na výstavbu golfových hřiště a stavebnictví vůbec, když prohlašuje: „Do očí bijící realita je však již na první pohled úplně jiná.“

Webový portál Praha.eu, který publikoval Stropnického nepodložené výroky jako první a za který odpovídá pražský magistrát, opatřil článek dokonce servilním titulkem „Náměstek Stropnický odhalil v Lipencích nelegální průmyslovou těžbu vydávanou za golfové hřiště“.

Rozšíření golfového hřiště společnosti Prague City Golf v pražských Lipencích je dlouhodobě připravováno. Je zcela v souladu s územním plánem. Předcházelo mu řádné stavební řízení a velmi důkladné posouzení všech souvisejících aspektů, zejména dopadů na životní prostředí.

Veškeré související dokumenty jsou veřejně přístupné na stránkách městské části Praha – Lipence. Ve studii možných dopadů na životní prostředí EIA se jednoznačně konstatuje, že je vyloučen vliv na soustavu Natura 2000.

Veškeré stavební aktivity tedy probíhají na základě vydaných povolení a jsou v souladu s platnými zákony.

Vyzýváme proto pražského radního Matěje Stropnického, aby se distancoval od mediálních výstupů, které jeho laické prohlášení zaměňují s názorem odborníka a interpretují je jako „odhalení nelegální těžby“. Dále jej vyzýváme, aby odbornými argumenty doložil své tvrzení, že probíhající stavební práce neodpovídají záměru rozšíření golfového hřiště v Praze – Lipencích. Pokud nebude schopen takové argumenty předložit, očekáváme jeho omluvu za unáhlené výroky, které nejsou v souladu s realitou.

V případě, že tak neučiní, jsme připraveni podniknout adekvátní právní kroky.

Michal Vlček, jednatel společnosti Prague City Golf, s.r.o.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl poprvé v historii výkonu 513 MW

11:54 ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl poprvé v historii výkonu 513 MW

Energetici v Dukovanech dosáhli plánovaného zvýšení elektrického výkonu 3. výrobního bloku – špičkov…