Praha 2: Zastupitelé Prahy 2 si zazpívají s Pražany koledy pod širým nebem

14.12.2013 15:55

Vánoční trhy na náměstí Míru oživí třetí adventní neděli tradiční „Zpívání se zastupiteli.“ Kdo má čas a chuť, může si přijít zazpívat 15. prosince od 15:00 hodin společně s radními a zastupiteli Prahy 2 klasické i moderní vánoční koledy před kostelem sv. Ludmily.

Praha 2: Zastupitelé Prahy 2 si zazpívají s Pražany koledy pod širým nebem
Foto: Praha 2
Popisek: Adventní trhy na Náměstí Míru

Vánoční trhy na nám. Míru pokračují denně od 10:00 do 19:00 hodin až do Štědrého dne. Pouze jediné odpoledne se tam koná akce, která se stala už tradiční součástí těchto vánočních trhů a těší se velké oblibě u Pražanů. Zastupitelé Prahy 2 si společně s Pražany přijdou zazpívat na schody kostela sv. Ludmily Purpuru, My tři králové, Rolničky, Jak jsi krásné neviňátko a další vánoční koledy. Doprovázet je bude Trio lesních rohů a dívčí pěvecký sbor AMU a pokud nebude velký mráz, uslyšíme v jejich podání i malý koncert. 

Pražané si tak alespoň na chvíli připomenou doby, kdy koledy zpívali koledníci a se zpěvem, košíky a zelenými větvemi obcházeli ve městech i na venkově jednotlivá stavení. Zpíváním si vykoledovali výslužku, sami rozdávali chvojí jako symbol zdraví, štěstí a života.

Součástí nedělního odpoledne bude i vylosování tří tvůrců vánočních ozdob, kteří se během první adventní neděle zapojili do jejich výroby a ozdobili jimi na náměstí Míru vánoční stromek. Ten nyní stojí v hale Úřadu městské části Praha 2. Všichni tři vítězové budou odměněni.

Na vánočních trzích nabízejí prodejci v jedenašedesáti stáncích kromě typického vánočního sortimentu také např. umělecké šperky z drahých minerálů či výrobky z ovčího rouna. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: praha2.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

10:17 Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

Příprava výstavby obnovitelných zdrojů energie ve vybraných lokalitách by v Česku neměla trvat déle …