Praha 6 se dočká částečného obnovení tramvajového provozu

26.09.2013 8:20

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) od soboty 28. září 2013 znovu zprovozní důležité úseky tramvajových tratí Hradčanská – Vozovna Střešovice a Prašný most – Podbaba. Na ukončení výluky, která byla nutná pro dokončení stavebních prací při výstavbě městského okruhu v oblasti Prašného mostu, naváže výluka nová v ulici Badeniho a zároveň ještě potrvá rekonstrukce tramvajové trati na Evropské třídě.

Praha 6 se dočká částečného obnovení tramvajového provozu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tramvaj Dopravního podniku hl. m. Prahy

Od soboty 28. 9. 2013 (cca 0:30 hod.) do čtvrtka 24. 10. 2013 (cca 0:30 hod.) začne rekonstrukce tramvajové trati v ulici Badeniho, dojde tak k přerušení tramvajového provozu v úseku Chotkovy sady – Hradčanská. Na Evropské třídě v úseku Dejvická – Divoká Šárka nadále probíhá rekonstrukce, u které je předpoklad ukončení rovněž do 24. 10. 2013.

„Zprovoznění dvou důležitých tramvajových tratí tuto sobotu díky dodržení plánovaných termínů je určitě dobrou zprávou především pro občany Prahy 6, kterým v této oblasti komplikovalo dopravu hned několik na sobě nezávislých staveb během celého léta,“ uvedl Milan Křístek, generální ředitel DPP.

Změny tras tramvajových linek

Linka 2 nebude po dobu výluky v provozu. Linka 5 bude ve směru od Ústředních dílen DP ukončena v zastávce Malostranská (u metra), dále bude pokračovat jako linka 20 na Sídliště Barrandov. Linka 12 bude v úseku Strossmayerovo náměstí – Malostranská odkloněna přes zastávky Nábřeží Kapitána Jaroše a Čechův most. Linky 18 a 57 budou v úseku Vozovna Střešovice – Malostranská odkloněny přes zastávky Pražský hrad a Královský letohrádek. Linka 20 bude ve směru od Sídliště Barrandov ukončena v zastávce Malostranská (u metra), dále pokračuje jako linka číslo 5 na Ústřední dílny DP. Linky 26 a 51 budou ve směru z centra ze zastávky Vítězné náměstí odkloněny do Podbaby.

Změny tramvajových zastávek

Po dobu výluky budou zrušeny zastávky Chotkovy sady a Malostranská (na nábř. E. Beneše) v obou směrech.

Náhradní autobusová doprava

V denním provozu budou zavedeny linky náhradní autobusové dopravy X26 (v trase Dejvická – Bořislavka – Nádraží Veleslavín – Divoká Šárka) a X20 (v trase Vítězné náměstí – Dejvická – Bořislavka – Nádraží Veleslavín).

V nočním provozu bude zavedena náhradní autobusová doprava X51 (v trase Vítězné náměstí – Dejvická – Bořislavka – Nádraží Veleslavín – Divoká Šárka).

Změny autobusových linek

Pro linky 119 a 218 budou mezi zastávkami Dejvická a Divoká Šárka zřízeny následující zastávky: pro směr Letiště – Hadovka, Bořislavka, Červený Vrch a Nádraží Veleslavín (v zastávkách linky X26),

pro směr Dejvická – Nádraží Veleslavín, Červený Vrch, Bořislavka, Hadovka a Thákurova (v zastávkách BUS X26).

Pro linky 143 a 180 bude přemístěna zastávka Kafkova (směr Dejvická) do zastávky Vítězné náměstí ve Svatovítské ulici za křižovatkou s ulicí Kafkovou.

Linky 174 a 515 budou prodlouženy na Špejchar.

Pro linky 161 a 312 bude ve směru Dejvická zřízena mezi zastávkami Horoměřická a Dejvická zastávka Thákurova (v tramvajové zastávce směr do centra).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Praha6.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…