Praha – Evropské hlavní město sportu 2016 - představila svoje ambasadory

07.06.2016 21:10

Náměstek primátorky hlavního města Prahy Petr Dolínek přivítal na Staroměstské radnici sportovní hvězdy, které se staly ambasadory právě probíhajícího projektu Evropské hlavní město sportu 2016, a představil aktivity, které v letošním roce v rámci projektu probíhají. „Hlavním cílem titulu Evropské hlavní město sportu je představit Prahu jako metropoli, která nabízí široké možnosti pro sportování a inspiruje Pražany, aby svůj volný čas trávili aktivně. S tím má také pomoci řada sportovních osobností, jejichž kariéra je s Prahou neodmyslitelně spjata,“ říká Petr Dolínek, náměstek primátorky zodpovědný za oblast dopravy a sportu.

Praha – Evropské hlavní město sportu 2016 - představila svoje ambasadory
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha, logo

„Letošní rok není jen o podpoře velkých a tradičních sportovních akcí, ale především o významných investicích do budování sportovní infrastruktury, rekonstrukce sportovišť, podpory sportovních klubů a organizací a každodenního sportování na území Prahy pro všechny věkové generace. V letošním roce jsme vyčlenili historicky nejvyšší částku na podporu sportu z rozpočtu hlavního města. Celkem se jedná o více než 500 milionů korun pro více než 1500 projektů,“ pokračuje náměstek Petr Dolínek.



Sportovní ambasadoři, kteří reprezentují široké spektrum sportovních odvětví, se zapojí do komunikačních aktivit a budou se účastnit akcí a soutěží, které v letošním roce probíhají. Svá jména s projektem Evropské hlavní město sportu spojili a aktivně podporují sportování v Praze, například čerstvě stříbrné medailistky z mistrovství Evropy, beachvolejbalistky Markéta Sluková a Barbora Hermannová, a fotbalový reprezentant Pavel Kadeřábek, který zároveň z rukou náměstka Dolínka převzal pamětní minci a přání úspěchu na nadcházejícím evropském šampionátu.



„Praha mi jako sportovci dala hodně. Od malička jsem hrál ve Spartě, takže jsem veškeré tréninky a zápasy absolvoval v Praze. Prostřednictvím sportu mi Praha dala kamarády, se kterými jsem v kontaktu po celý život a se kterými trávím spoustu času,“ říká o vztahu ke sportu a Praze fotbalista Pavel Kadeřábek.

Dalšími ambasadory z řad úspěšných sportovců, které bude možné vídat na vybraných sportovních akcích, jsou například: Jiří Beran (šerm), Martin Fuksa (rychlostní kanoistika), Barbora Hermannová a Markéta Sluková (beachvolejbal), Tomáš Hertl (lední hokej), Štěpán Janáček (tyčkař), Pavel Kadeřábek (fotbal), Karel Kesl (karate), Jan Koukal (badminton), Ester Ledecká (snowboarding a alpské lyžování), Jakub Sládek (baseball), Klára Spilková (golf), Tomáš Staněk (vrh koulí) a další.

„Sport přináší do mého života jen samé pozitivní věci. Zdravý životní styl, disciplínu, team building, ale v neposlední řadě i skvělou náladu a radost z toho, že můžu udělat něco pro své tělo. Praha mi dala především možnost stát se profesionálním sportovcem a živit se tím, co mě opravdu maximálně naplňuje,“ uvádí rychlostní kanoista Martin Fuksa.



V rámci Celoměstských programů podpory sportu a tělovýchovy na rok 2016 přišlo 1215 žádostí. Mezi úspěšné projekty bude celkem rozděleno více než 517 milionů korun. Další finance byly rozděleny přímo v rámci titulu Evropské hlavní město sportu 2016, a to konkrétně 28 910 000 Kč pro 340 projektů. Mezi nejvýznamnější podpořené akce patřila například Čokoládová tretra 2016, které se zúčastnil i světový rekordman ve sprintech Usain Bolt. Podpořeny byly ale i akce, které nejsou výhradně sportovní, jako například projekt s názvem „Prevence onemocnění, rozvoj tělesných schopností a sportovních dovedností dětí předškolního a mladšího školního věku“, který připravily Rozvojové projekty Praha, a.s.

Hlavní město Praha díky zisku titulu Evropské hlavní město sportu rozšířilo podporu sportu na svém území a obohatilo každoroční programy v oblasti sportu a tělovýchovy. Oproti roku 2015 přibylo jen ve sportovních akcích s mezinárodním významem 32 akcí, které Praha mohla podpořit díky navýšení finanční podpory pro rok 2016. Rozšířilo se také spektrum akcí se zaměřením i na akce nesoutěžní, podporující zájem obyvatel Prahy o sport, tělovýchovu, zdravý životní styl a aktivní trávení volného času. Jedná se například o semináře, workshopy, přednášky a zábavné sportovní aktivity spojené třeba i s relaxací nebo vzděláváním.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…