Praha rozdělila přes 685 milionů na sociální politiku

26.02.2016 13:35

Zastupitelé hl. m. Prahy na svém čtvrtečním zasedání schválili návrh náměstka primátorky Petra Dolínka na přerozdělení více jak 670 milionů korun na podporu sociálních služeb v Praze. Dalších 15 milionů korun získají neziskové organizace podílející se na rodinné politice.

Praha rozdělila přes 685 milionů na sociální politiku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha

Poskytovatelé sociálních služeb v hl. m. Praze získali rozhodnutím zastupitelů celkem 671.852.000,- Kč. Finanční prostředky na provoz tak získají azylové domy, domovy seniorů, chráněná bydlení apod. Celkem bylo v rámci dotačního řízení hodnoceno 437 žádostí, jejich celkové finanční nároky přesahovali 940 milionů korun.

„Kvalita sociálních služeb v Praze je na vysoké úrovni. Aby tomu tak bylo i nadále, je nutné včas a hlavně efektivně poskytnout poskytovatelům finanční prostředky. Díky kvalitně zpracované krajské síti poskytovatelů sociálních služeb se nám to dlouhodobě daří,“ uvedl náměstek primátorky Petr Dolínek.

Vedle dotací, které lze využít striktně jen na sociální služby, zastupitelé schválili granty nad 200 tisíc Kč pro oblast rodinné politiky. V tomto grantovém programu, do kterého se mohou hlásit organizace poskytující například preventivní programy pro rodiny či poradenství, bylo celkem rozděleno 11 757 000 Kč. Již předtím schválila Rada hl. m. Prahy poskytnutí grantů do 200 tisíc korun v celkové výši 3 237 000 Kč.

„Správně nastavená rodinná politika slouží nejen jako návazná služba pro služby sociální, ale má zejména preventivní charakter a pomáhá předcházet sociálnímu vyloučení. Proto jsem velmi ráda, že přes všechny peripetie při schvalování rozpočtu na rok 2016 se podařilo zajistit financování této oblasti z rozpočtu města,“ uvedla zastupitelka hl. m. Prahy Irena Ropková. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl poprvé v historii výkonu 513 MW

11:54 ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl poprvé v historii výkonu 513 MW

Energetici v Dukovanech dosáhli plánovaného zvýšení elektrického výkonu 3. výrobního bloku – špičkov…