Praha uzavře letošní titul Evropské hlavní město sportu na ledě

03.12.2016 14:06

Bruslení zdarma, soutěže, Mikulášská nadílka, setkání se sportovci-ambasadory titulu Praha Evropské hlavní město sportu 2016, zlatými hokejisty z Nagana, oslava Silvestra a Nového roku a ještě mnohem víc čeká na děti i dospělé na kluzišti na Letné. Brána areálu s ledovou plochou naproti stadionu Sparty se otevírá v sobotu 3. prosince a otevřená bude každý den až do 1. ledna 2017.

Praha uzavře letošní titul Evropské hlavní město sportu na ledě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha

Kluziště bude k dispozici každý den od 9.00 do 21.00 hodin, s výjimkou 24. prosince (do 16.00 hodin). Denně bude probíhat od 10.00 do 18.00 hodin animační program na ledě pro děti – hlavně nejrůznější soutěže a hry.

Připraveny jsou i velké programové dny:

- 3. prosince – Lední zimní olympiáda

- 5. prosince – Mikuláš na ledě

- 10. prosince – Oficiální ceremoniál ukončení titulu Praha Evropské hlavní město sportu

- 17. prosince – Vzpomínka na Nagano

- 31. prosince – Silvestr na ledě

- 1. ledna – Bruslení pro dětské domovy (ale nejen pro ně)

K dispozici bude půjčovna bruslí, pro děti školička bruslení, kde budou výuku zajišťovat profesionální bruslaři, kteří mají bohaté zkušenosti. Návštěvníci si budou moci koupit něco na zub či na zahřátí ve vyhřívaném stanu, kde bude široká nabídka občerstvení od tradičního staročeského trdla až po svařené víno.

Během velkých programových dnů se objeví známé sportovní osobnosti a také hvězdy české zábavní a hudební scény. Mimo jiné to bude akrobatický lyžař Aleš Valenta, atletický vícebojař Roman Šebrle, plážové volejbalistky Barbora Hermanová a Markéta Sluková nebo někteří z hokejistů „zlatého“ českého týmu z Nagana. Bavit vás budou například Abba Revival, Maxim Turbulenc a v dětském programu animátoři Mireček a Leontýnka.

Podrobný program naleznete portálu praha.eu (zde), kde budou k dispozici i další aktuální informace ke kluzišti na Letné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…