Praha získá tah na branku díky novému strategickému plánu

01.10.2016 13:00

Magistrát hl. m. Prahy zveřejnil návrh nového Strategického plánu Prahy včetně jeho vyhodnocení na životní prostředí. Po veřejném projednání tohoto vyhodnocení bude plán předložen radním ke schválení.

Praha získá tah na branku díky novému strategickému plánu
Foto: iprpraha.cz
Popisek: IPR Praha - logo

„Naší ambicí je načrtnout nové horizonty, kam by se Praha měla ubírat,“ uvádí Ondřej Boháč pověřený řízením Institutu plánování a rozvoje, který plán zpracoval. Je podle něj důležité, aby se Praha vyrovnala s aktuálními trendy v městském plánování, šetrném nakládání se zdroji, znalostní ekonomice, kulturních a kreativních odvětvích a mnoha dalších oblastech. A právě proto také potřebuje nový strategický plán.

Několikaletý proces přípravy nové strategie, do kterého byly zapojeny desítky expertů a stovky občanů Prahy, se nyní nachází v cílové rovince. Po kladném stanovisku, které vyhodnocuje vliv strategie na životní prostředí (tzv. SEA) čeká tento klíčový dokument veřejné projednání, které proběhne v úterý 4. října od 16.00 hodin v Malém sále Městské knihovně v Praze.

„Příprava strategického plánu jde do finále. Plánování budoucnosti za účasti veřejnosti nám pomůže starat se lépe o veřejné statky. Například naplnit novým obsahem opuštěné budovy, nerozprodávat obecní pozemky či chránit pole před  transformací na stavební pozemky,“ uvádí náměstkyně primátorky Petra Kolínská.

Co je strategický plán?

Strategický plán hl. m. Prahy je koncepční dokument, který formuluje sdílenou vizi rozvoje města v dlouhodobé perspektivě. Stanovuje cíle a priority při řešení klíčových sociálních a ekonomických otázek města.

Upozorňuje na výzvy, které může přinést budoucí vývoj nejen v Praze, ale i ve zbytku Evropy. Občanům, investorům i veřejným institucím poskytuje rámcovou osnovu toho, jakým způsobem se město chce rozvíjet, a nabízí jim tak možnost realizovat své vlastní aktivity v souladu se směřováním města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…