Praktičtí lékaři mohou využít dotaci kraje

02.03.2016 18:19

Moravskoslezský kraj podpoří vzdělávání všeobecných praktických a praktických lékařů pro děti a dorost. Ze svého rozpočtu na rok 2016 vyčlenil jeden milion korun na proplacení kurzů a stáží.

Praktičtí lékaři mohou využít dotaci kraje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lékař s pacientem, ilustrační foto

„Statistické údaje ukazují, že skoro 55 procentům praktických lékařů v republice je nad 55 let. Tato „stárnoucí“ věková struktura praktických lékařů pro dospělé může v budoucnu přinést problém v zajištění primární péče. Nejinak tomu je i v Moravskoslezském kraji. Dotačním programem reagujeme na tuto nepříznivou situaci a chceme praktické lékaře podpořit ve vzdělávání budoucích kolegů a nástupců, kterým by se věnovali ve svých ordinacích a předali jim své cenné znalosti a zkušenosti,“ vysvětluje Jiří Martinek, náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro zdravotnictví.

Dotaci z „Programu na podporu specializačního vzdělávání všeobecných praktických lékařů pro dospělé a praktických lékařů pro děti a dorost na rok 2016“ mohou zájemci využít na úhradu nákladů spojených se specializačním vzděláváním – profinancování kurzů a stáží, stanovených platnými vzdělávacími programy pro jednotlivé obory, realizované na akreditovaných pracovištích v příslušném specializačním oboru.

„Zlepšením podmínek pro dosažení patřičné specializace chceme zachovat dostupnost primární péče pro obyvatele Moravskoslezského kraje a zvýšit počet absolventů medicíny, kteří se připravují na specializaci v oboru všeobecné praktické lékařství a praktické lékařství pro děti a dorost v našem regionu,“ dodává náměstek Jiří Martinek.

Výše podpory na jeden projekt činí až 70 tisíc korun na období realizace projektu od 1. ledna 2016 do 31. prosince 2016. Zájemci o dotaci mohou podávat své žádosti v termínu od 1. dubna do 20. července 2016. Podrobnosti zájemci naleznou na http://www.msk.cz/verejna_sprava/granty_vyhlasene.html nebo na tel. 595 622 916.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…