Pravidelné malování uzavře porodnici ústecké Masarykovy nemocnice

12.09.2015 9:09

Porodní sál, oddělení šestinedělí a novorozenecký JIP Krajské zdravotní, a. s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z. se ve dnech 14. 9. – 27. 9. uzavře maminkách a novorozencům. Důvodem je pravidelné malování a drobné stavební opravy.

Pravidelné malování uzavře porodnici ústecké Masarykovy nemocnice
Foto: Krajská zdravotní
Popisek: Nemocnice Ústí nad Labem, Krajská zdravotní.

Iva Černá, vrchní sestra Gynekologicko-porodnické kliniky ústecké nemocnice, uvedla, že nastávající maminky jsou zdravotním personálem na uzavírku upozorňovány od 32. týdne těhotenství, kdy vedení kliniky také zajistilo dostupnost informace u privátních lékařů gynekologických ambulancí. „Rodičky budou po dobu uzavření oddělení směřovány do okolních porodnic Krajské zdravotní, a. s. v nemocnicích Děčín, Teplice, Most a Chomutov. Dále podle toho, kde si samy zajistily sepsání k porodu,“ řekla vrchní sestra.

„I v době uzavření porodního sálu je na ústecké gynekologicko – porodnické klinice zajištěna nepřetržitá služba. Lékař, na základě porodního nálezu, rozhodne o transportu rodičky do jiné porodnice, a to buď porodnice předem domluvené s pacientkou nebo jiné. Pro případ akutního porodu nebo nutnosti provedení císařského řezu je po celou dobu uzavírky stále k dispozici jeden porodní box včetně operačního sálu,“ doplnila Iva Černá.

V rámci uzavření porodního sálu a oddělení šestinedělí dojde také k uzavírce novorozenecké jednotky intenzivní péče, která sídlí na stejném podlaží a je určena předčasně narozeným dětem a nemocným novorozencům vyžadujícím intenzivní péči. „Již před uzávěrkou oddělení jsme omezili příjem rodiček s hrozícím předčasným porodem, zvláště extrémně a velmi nezralých dětí. Proto nebude potřeba překládat mnoho dětí. Většina z nich dosáhla takové zralosti, že je bylo možno přeložit do spádových intermediárních center v České Lípě, Liberci nebo Teplicích. I během malování budou připravena intenzivní lůžka - inkubátory s veškerým personálem. O děti, které by se narodily předčasně během malování, se  budeme schopni  postarat. K překladu do blízkého perinatologického centra v Mostě by došlo jedině tehdy, pokud by stav dítěte byl stabilní a překlad transportním inkubátorem jej neohrožoval,“ uvedl MUDr. Petr Janec, MHA, primář Novorozeneckého oddělení Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z.

Porodnická část gynekologicko-porodnické kliniky ústecké nemocnice tvoří spolu s novorozeneckým oddělením jedno z 12 perinatologických center v České republice, kde se koncentrují pacientky s patologickým těhotenstvím nebo porodem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…