Právnička z legislativního oddělení MSp zvítězila v soutěži Právník roku

01.02.2016 20:23

Lenka Trešlová z oddělení trestněprávní legislativy Ministerstva spravedlnosti zvítězila v celorepublikové soutěži Právník roku v kategorii trestní právo. Finále soutěže, nad kterou převzal záštitu ministr spravedlnosti Robert Pelikán, se konalo 29. ledna v Brně.

Právnička z legislativního oddělení MSp zvítězila v soutěži Právník roku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova ministerstva spravedlnosti

Lenka Trešlová se věnuje především zajištění slučitelnosti české právní úpravy s právem EU v oblasti mezinárodní justiční spolupráce a změnám trestního řádu a trestního zákoníku, zejména v oblasti legalizace výnosů z trestné činnosti a korupce a efektivního zajištění, správy a odčerpání nástrojů a výnosů z trestné činnosti.

Trešlová pracuje na legislativním odboru ministerstva 12 let. Za tu dobu připravila nebo se významně podílela na přípravě desítek právních norem v oblasti trestního práva, a vydobyla si uznání právnického světa pro své odborné znalosti a kvalitu připravovaných zákonů. 

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…