Nadace ČEZ: Pražská Stromovka v neděli běžela pro děti z dětských domovů

07.09.2015 8:34

Benefiční odpoledne „Běháme pro děti!“ hostila v neděli 6. září pražská Stromovka. Přítomní sportovci vlastním pohybem pomohli dobré věci – během totiž podpořili obecně prospěšnou společnost DEJME DĚTEM ŠANCI, která dlouhodobě pomáhá konkrétním mladým lidem a dětem z dětských domovů po celé České republice. Akci rovněž podpořila Nadace ČEZ, jež pořadatelům věnovala příspěvek ve výši 300 tisíc korun.

Nadace ČEZ: Pražská Stromovka v neděli běžela pro děti z dětských domovů
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Kulturní a hlavně sportovní odpoledne pro děti i dospělé uváděl Leoš Mareš, přičemž v rámci programu si návštěvníci mohli poslechnout hudební vystoupení kapel Eddie Stoilow, Mixle v piksle a MZH. Ve čtyři hodiny patroni organizace herečka Lucie Benešová a plastický chirurg docent MUDr. Jan Měšťák, CSc., odstartovali charitativní běh na podporu dětí z českých dětských domovů.

„Běháme pro děti je akce pro širokou veřejnost bez ohledu na věk či fyzické schopnosti. Běhat mohou děti, jejich rodiče, aktivní sportovci i senioři, jelikož každý běží jen tolik, kolik může. Hlavním smyslem je vlastní radostí z pohybu podpořit děti, které potřebují pomoc,“ sdělila ředitelka DEJME DĚTEM ŠANCI, o. p. s., Michaela Chovancová. Mezi koncerty známých českých kapel byla součástí programu i vystoupení dětí z dětských domovů. Kromě charitativního běhu pořádá organizace DEJME DĚTEM ŠANCI další společenské a sportovní akce za účelem podpory a medializace problematiky dětí vyrůstajících v dětských domovech. „Během čtyř let jsme pomohli již téměř třem tisícům konkrétních dětí z dětských domovů po celé České republice, a to částkou blížící se k 10,5 milionu korun. Podporujeme je zejména v posledních letech jejich pobytu v domově, při jeho opouštění a v začátcích samostatného života, jelikož toto období bývá pro většinu z nich kritické,“ dodala Michaela Chovancová.

Obecně prospěšné společnosti DEJME DĚTEM ŠANCI pravidelně pomáhá také Nadace ČEZ, která například v minulém roce podpořila dva konkrétní mladé lidi z dětských domovů, Luboše Daniše a Hanu Vizinovou, ve studiu na jejich vysněných středních školách. „Tentokrát jsme podpořili DEJME DĚTEM ŠANCI při pořádání benefiční akce, která nejen přispívá na dobrou věc, ale rovněž rozšiřuje i povědomí o pouhé možnosti takovéto pomoci, což je samo o sobě velmi důležité. Ukazuje se, že lidé u nás mají o podporu konkrétních dětí zájem, musí se však o možnosti nejdříve dozvědět, čemuž se snažíme napomoci,“ řekla Michaela Žemličková, ředitelka Nadace ČEZ.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…