Pražská organizace vozíčkářů bude využívat Autodesk

29.08.2013 13:08

Společnost Autodesk darovala Pražské organizaci vozíčkářů (POV) licenci sady aplikací Autodesk Building Design Suite ve verzi Premium. Pražská organizace vozíčkářů, nezisková organizace sdružující zejména lidi s velmi těžkým tělesným postižením, bude nyní využívat výhod uceleného softwarového portfolia pro zajištění svých služeb. Součástí daru, který implementovala společnost Tech Data, je též postupné zaškolení zaměstnanců organizace ve využívání jednotlivých nástrojů.

Pražská organizace vozíčkářů bude využívat Autodesk
Foto: autodesk.cz
Popisek: Autodesk - logo

Pražská organizace vozíčkářů bude využívat CAD nástroje pro pokrytí velké části svého portfolia služeb souvisejících s problematikou přístupnosti objektů a veřejného prostoru. Mezi tyto služby patří například mapování bariérovosti, poradenství, práce v odborných komisích, včetně komise při MHMP řešící odstraňování bariér, práce v rámci pracovních skupin zaměřené na problematiku architektonických bariér na národní úrovni, koncepční práce včetně činnosti související s vývojem legislativy, vzdělávací, osvětové i publikační činnosti a pořádání odborně zaměřených workshopů, seminářů a konferencí.

Nástroje Autodesk nahradí manuální procesy, které organizace do dnešní doby pro návrhy používala. Software Autodesk Building Design Suite pomůže organizaci zefektivnit svou činnost a účinněji ovlivňovat podobu veřejného prostoru směrem k pochopení potřeb lidí se zdravotním postižením.

Mezi klienty organizace patří především lidé s pohybovým postižením, ale také neziskové organizace, veřejná správa České republiky a další instituce. Během 22 let své existence začala organizace nabízet celý komplex na sebe navazujících služeb, prostřednictvím kterých se snaží obsáhnout potřeby lidí na vozíku a kvalitně a bez prodlev pomoci s řešením konkrétních problémů, podpořit integraci do společnosti a vyrovnávat jejich příležitosti. Ze sady aplikací bude využívat z počátku zejména produkty AutoCAD a Autodesk Revit Architecture.

„Je pro nás velmi důležité vytvořit návrhy úprav s přesnými detaily ušitými na míru pro každého klienta. Díky tomuto daru máme nyní k dispozici nástroje, které nám umožňují jim efektivně, snadno a profesionálně pomáhat,“ říká Marie Málková, koordinátorka projektu Přes bariéry v POV. „V minulosti vznikalo mnoho chyb v řešení přístupnosti souvisejících s nepochopením návrhu, projektu a důležitosti přesného řešení úprav. Přesná dokumentace poslouží jako zdroj dat při komunikaci nejen s klientem, ale též s institucemi schvalujícími příspěvky, s prováděcí stavební firmou, externími dodavateli, techniky a dalšími. Všechny zainteresované strany tak ušetří čas a náklady.“

O Pražské organizaci vozíčkářů

Pražská organizace vozíčkářů (POV) je sdružením lidí s velmi těžkým tělesným postižením, zejména vozíčkářů, jejich rodinných příslušníků a přátel. POV vznikla v roce 1991 jako občanské sdružení, jehož cílem bylo poskytovat služby lidem na vozíku, pomoci jim zařadit se aktivně do společnosti a přispět k tomu, aby jejich šance byly vyrovnané s podmínkami lidí bez postižení. Svých cílů se POV snaží dosáhnout skrze širokou škálu činností, které jsou v zásadě trojího druhu: cílem koncepční práce je zlepšit legislativní podmínky či veřejnou informovanost a přispět tak k odstranění bariér v architektuře, dopravě nebo zaměstnání, poradenství slouží k poskytnutí pomoci lidem v obtížné situaci a rozmanité služby zajišťované POV představují řešení konkrétních nesnází souvisejících se životem s postižením. Pro více informací navštivte prosím: www.pov.cz nebo stránky projektu „Přes bariéry“: www.presbariery.cz. 

O společnosti Autodesk

Autodesk pomáhá lidem podporovat svou představivost, navrhovat a vytvářet lepší svět. Každý od profesionálních designérů, přes konstruktéry a architekty až po digitální umělce, studenty a nadšence používá software Autodesk k posílení své kreativity a řešení důležitých výzev. Pro více informací navštivte prosím: autodesk.cz.

Autodesk, logo spol. AutoCAD a Autodesk Revit Architecture jsou registrované ochranné známky nebo ochranné známky společnosti Autodesk, Inc., a/nebo poboček firmy ve Spojených státech a/nebo v dalších zemích. Academy Award je registrovaná ochranná známka Akademie filmových umění a věd. Všechny ostatní názvy značek, produktů nebo ochranných známek náleží příslušným majitelům. Společnost Autodesk si vyhrazuje právo kdykoli bez upozornění pozměnit nabídku, specifikace a ceny svých produktů a služeb a nezodpovídá za typografické nebo grafické chyby, které se mohou v tomto dokumentu vyskytnout.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…