Pražský dopravní podnik: V oblasti Palmovky se chystá výluka tramvají

01.04.2016 8:35

Informace o krátkodobých výlukách v provozu tramvají v dubnu 2016 (konané zejména z důvodu údržby tramvajových tratí) a o výluce provozu tramvají v oblasti Palmovky od 2. 4. 2016:

Pražský dopravní podnik: V oblasti Palmovky se chystá výluka tramvají
Foto: Hans Štembera
Popisek: Centrální dispečink městské dopravy

1.     V neděli 3. 4. 2016 od 7:30 hod. do 12:30 hod. je obousměrně přerušen provoz tramvají v úseku Anděl – Sídliště Řepy.

Změny tras tramvajových linek

Linka č. 9 je ve směru od Spojovací ze zastávky Arbesovo náměstí odkloněna přes zastávky Anděl (v ulici Nádražní) a Na Knížecí do zastávky Smíchovské nádraží, kde je ukončena. Linka č. 10 je ve směru od Sídliště Ďáblice ze zastávky Zborovská odkloněna přes zastávky Anděl (v ulici Nádražní), Na Knížecí, Křížová a Laurová do zastávky Radlická, kde je ukončena. Linka č. 16 je ve směru od Lehovce ze zastávky Zborovská odkloněna přes zastávky Anděl (v ulici Nádražní), Na Knížecí a Smíchovské nádraží do zastávky Hlubočepy (nástupní zastávka Zlíchov), kde je ukončena.

V trase Na Knížecí – Anděl – Vozovna Motol – Sídliště Řepy je zavedena náhradní autobusová doprava X9.

Od 12:30 hod. do 17:00 hod. navazuje obousměrné přerušení tramvajového provozu již pouze v úseku Vozovna Motol – Sídliště Řepy.

Změny tras tramvajových linek

Linky č. 9 a 10 tak jsou ve směru z centra ukončeny v zastávce Vozovna Motol (nástupní zastávka Hotel Golf).

Náhradní autobusová doprava X9 je zavedena v trase Sídliště Řepy – Vozovna Motol – Hotel Golf (jen výstupní).

2.               V pátek 8. 4. 2016 od 0:10 hod. do 4:10 hod. je obousměrně přerušen provoz tramvají v úseku Podolská vodárna – Sídliště Modřany.

Změny tras tramvajových linek

Linky č. 3, 17, 21 a 52 jsou ve směru z centra ukončeny v zastávce Podolská vodárna (výstupní zastávka v Podolské ulici, nástupní v ulici Vodárenské).

V trase Levského – Sídliště Modřany – Nádraží Braník – Podolská vodárna je zavedena náhradní autobusová doprava X17.

3.               V sobotu 9. 4. 2016 od 7:00 hod. do 19:00 hod. je obousměrně přerušen provoz tramvají v úseku Dvorce – Sídliště Modřany.

Změny tras tramvajových linek

Linky č. 3, 17 a 21 jsou ve směru z centra ukončeny v zastávce Dvorce.

V trase Levského – Sídliště Modřany – Nádraží Braník – Dvorce je zavedena náhradní autobusová doprava X17.

4.               V noci ze čtvrtka 14. 4. (21:45 hod.) na pátek 15. 4. 2016 (4:45 hod.) je obousměrně přerušen provoz tramvají v úseku Vinice – Ústřední dílny DP.

Změny tras tramvajových linek

Linka č. 5 je ve směru od Divoké Šárky ze zastávky Vozovna Strašnice odkloněna přes zastávky Strašnická a Průběžná na Kubánské náměstí, kde je ukončena. Linky č. 7 a 55 jsou ve směru od Radlické, resp. Vozovny Kobylisy ze zastávky Vozovna Strašnice odkloněny přes zastávky Vinohradské hřbitovy a Želivského do zastávky Olšanské hřbitovy, kde jsou ukončeny (nástupní zastávka Želivského).

V trase Vozovna Strašnice – Ústřední dílny DP je zavedena náhradní autobusová doprava X55.

Změny zastávek autobusů

Ruší se zastávka Limuzská v Limuzské ulici pro linky č. 177 (směr Poliklinika Mazurská), 188 (směr Želivského), č. 195 (směr Sídliště Čakovice) a č. 509 (směr Florenc).

Zřizuje se pro linky č. 177 (směr Poliklinika Mazurská), č. 188 (směr Želivského), č. 195 (směr Sídliště Čakovice) a č. 509 (směr Florenc) zastávka Černokostelecká v Černokostelecké ulici v zastávce linky č. 163 směr Depo Hostivař.

Přemísťuje se zastávka Sídliště Malešice pro linky č. 177 (směr Poliklinika Mazurská) a č. 195 (směr Sídliště Čakovice) do Dřevčické ulice za křižovatku s ulicí Počernickou.

5.               V noci ze čtvrtka 21. 4. (20:15 hod.) na pátek 22. 4. 2016 (5:15 hod.) je obousměrně přerušen provoz tramvají v úseku Průběžná – Vozovna Strašnice.

Změny tras tramvajových linek

Linka č. 7 je ve směru od Radlické ze zastávky Průběžná odkloněna přes zastávky Nádraží Strašnice a Zahradní Město do zastávky Nádraží Hostivař, kde je ukončena. Linka č. 26 je ve směru od Divoké Šárky ze zastávky Vozovna Strašnice odkloněna přes zastávky Solidarita a Nové Strašnice do zastávky Černokostelecká, kde je ukončena. Linka č. 51 je ve směru od Divoké Šárky ze zastávky Vozovna Strašnice odkloněna přes zastávky Solidarita, Nové Strašnice a Černokostelecká do zastávky Ústřední dílny DP, kde je ukončena. Linka č. 55 je ve směru od Vozovny Kobylisy ze zastávky Průběžná odkloněna do zastávky Nádraží Strašnice, kde je ukončena (nástupní zastávka Radošovická).

V trase Vozovna Strašnice – Strašnická – Průběžná je zavedena náhradní autobusová doprava X51.

6.               Od soboty 23. 4. (cca 4:30 hod.) do neděle 24. 4. 2016 (20:00 hod.) je obousměrně přerušen provoz tramvají v úsecích Albertov – Otakarova a Bruselská – Náměstí Bratří Synků.

Změny tras tramvajových linek

Linka č. 7 je ve směru od Černokostelecké ukončena v zastávce Náměstí Bratří Synků, odkud dále pokračuje jako linka č. 11 směr Spořilov. Ve směru od Radlické je ukončena v zastávce Albertov, odkud dále pokračuje jako linka 24 směr Ortenovo náměstí. Linka č. 11 je ve směru od Spořilova ukončena v zastávce Náměstí Bratří Synků, odkud dále pokračuje jako linka č. 7 směr Černokostelecká. Ve směru od Olšanských hřbitovů je ze zastávky Bruselská odkloněna do zastávky Zvonařka, kde je ukončena. Linka č. 18 je v úseku Karlovo náměstí – Náměstí Bratří Synků odkloněna přes zastávky I. P. Pavlova, Náměstí Míru, Jana Masaryka, Vršovické náměstí, Čechovo náměstí, Bohemians a Nádraží Vršovice. Linka č. 24 je ve směru od Ortenova náměstí zkrácena do zastávky Albertov, odkud dále pokračuje jako linka č. 7 směr Radlická. Linka č. 53 je v úseku Karlovo náměstí – Nuselská radnice odkloněna přes zastávky I. P. Pavlova, Náměstí Míru, Jana Masaryka, Vršovické náměstí, Čechovo náměstí, Bohemians, Nádraží Vršovice a Náměstí Bratří Synků. Linka č. 55 je v úseku Karlovo náměstí – Koh-i-noor odkloněna přes zastávky I. P. Pavlova, Náměstí Míru, Jana Masaryka, Vršovické náměstí a Čechovo náměstí. Linka č. 56 je v úseku I. P. Pavlova – Horky odkloněna přes zastávky Náměstí Míru, Jana Masaryka, Vršovické náměstí, Čechovo náměstí, Bohemians, Nádraží Vršovice a Náměstí Bratří Synků.

Změny tramvajových zastávek

Po dobu výluky se zřizuje zastávka Náměstí Bratří Synků – pro směr Nádraží Vršovice v ulici Na Zámecké přibližně 55 metrů před křižovatkou s ulicí Otakarovou, pro směr Horky, resp. Nuselská radnice v ulici Na Zámecké ve výstupní tramvajové zastávce Náměstí Bratří Synků.

V denním provozu je zavedena náhradní autobusová doprava X11 v trase I. P. Pavlova – Bruselská – Náměstí Bratří Synků a X24 v trase Náměstí Bratří Synků – Albertov – Karlovo náměstí – Lazarská.

V nočním provozu je zavedena náhradní autobusová doprava X53 v trase Náměstí Bratří Synků – Albertov – Karlovo náměstí – Lazarská, X55 v trase Koh-i-noor – Náměstí Bratří Synků – Albertov – Karlovo náměstí – Lazarská a X56 v trase I. P. Pavlova – Bruselská – Náměstí Bratří Synků.

Změny zastávek autobusů

Přemísťuje se zastávka Náměstí Bratří Synků pro linku č. 193 pro oba směry do tramvajových zastávek Náměstí Bratří Synků v ulici Na Zámecké.

7.               Ve středu 27. 4. 2016 od 0:10 hod. do 3:10 hod. je obousměrně přerušen provoz tramvají v úseku Nuselská radnice – Vozovna Pankrác.

Změny tras tramvajových linek

Linka č. 53 je ve směru od Sídliště Ďáblice zkrácena do zastávky Otakarova (nástupní zastávka Náměstí Bratří Synků).

V trase Vozovna Pankrác – Pražského povstání – Nuselská radnice – Náměstí Bratří Synků (nástupní zastávka Otakarova) je zavedena náhradní autobusová doprava X53.

8.               V pátek 29. 4. 2016 od 0:15 hod. do 2:15 hod. je obousměrně přerušen provoz tramvají v úseku Olšanské náměstí – Nákladové nádraží Žižkov.

Změny tras tramvajových linek

Linka č. 55 je v úseku Olšanské náměstí – Nákladové nádraží Žižkov odkloněna přes zastávky Flora, Olšanské hřbitovy, Želivského a Mezi Hřbitovy.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

13:04 DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) začne od středy 17. dubna 2024 od brzkých ranních hodin s opravou…