Pražští hasiči letos částečně obnovili svůj vozový park

17.12.2016 9:05

Dvě nové cisternové automobilové stříkačky budou v Praze jezdit pravděpodobně už od ledna 2017.

Pražští hasiči letos částečně obnovili svůj vozový park
Foto: udalosti112.cz
Popisek: Hasičský záchranný sbor ČR - logo

Hasičský záchranný sbor hl. m. Prahy se dlouhodobě potýkal s nedostatkem automobilové techniky. Vypadá to však, že se blýská na lepší časy.

První vlaštovka přiletěla hned na jaře, kdy 25. 4. 2016 na Mariánském náměstí převzali pražští hasiči dar od Magistrátu hl. m. Prahy v podobě 3 cisternových automobilových stříkaček, předurčených na zásahy v tunelovém komplexu Blanka.

Foto: Milan Pacík

Další nové cisterny připutovaly do Prahy na podzim. Ve středu 23. listopadu 2016 se v Poličce uskutečnilo slavnostní předávání automobilové techniky, pořízené z Fondu zábrany škod. Klíče od dvou nových CAS pro HZS hl. m. Prahy tam převzal náměstek pro IZS a operační řízení, plk. Ing. Oldřich Klegr.

Foto: František Špaček

Dvě nové CAS 20/2000/120-M1T v technickém provedení za 12 221 000,- Kč budou sloužit hasičům na centrále a v Krči. Jsou určeny i pro převoz lezeckých skupin, dislokovaných na těchto stanicích. Nástavba je vybavena požárním příslušenstvím, které mají všechny naše cisternové automobilové stříkačky v technickém provedení, a navíc je v ní prostor na lezeckou výbavu.

Než se automobilová technika zařadí do výjezdu, je třeba se s ní řádně seznámit a musí mít najety určené kilometry. Zaškolení právě probíhá na hasičské stanici v Krči, příští týden se s novým autem budou seznamovat hasiči na centrále.

Foto: Roman Půta

Nejen zásahová vozidla zastarávají. V prosinci 2016 jsme dostali, na základě rámcové smlouvy MVČR na dodávky osobních vozidel na alternativní palivo CNG, čtyři osobní automobily ŠKODA OCTAVIA STYLE 1,4  81 kW G-TEC, se 6 stupňovou mechanickou převodovkou. Auta mají plnohodnotnou nádrž na benzín a místo rezervního kola nádrž na CNG. Nahradí značně opotřebovaná referentská vozidla.

Foto: Petr Varyš

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…