Přebytek rozpočtu pomůže dopravě, investicím nebo zdravotnictví

02.09.2015 15:15

Pardubický kraj pokračuje ve využívání přebytku z výběru sdílených daní za rok 2014 do jednotlivých rozpočtových kapitol. Na svém posledním jednání schválili krajští radní zapojení téměř 48 milionů korun do dopravy, investic a zdravotnictví. Celkově přesahoval přebytek rozpočtu částku 315 milionů korun.

Přebytek rozpočtu pomůže dopravě, investicím nebo zdravotnictví
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

„Hospodaření kraje je v uplynulých letech mimořádně dobré a tuto výtečnou kondici chceme využít na investiční akce, na které v minulosti nebyly finanční prostředky. Rozhodně nebudeme tyto prostředky projídat,“ uvedl hejtman Martin Netolický. „Finance ze zlepšeného inkasa daní přerozdělujeme až nyní, jelikož známe předběžný hospodářský výsledek pro rok 2015 a máme jistotu, že krajský rozpočet naplníme a můžeme si tak dovolit rozpustit rezervy,“ sdělil hejtman Martin Netolický.

Většinu zlepšeného inkasa daní z roku 2014 přerozdělil kraj v několika vlnách. Finance byly využity například na spolufinancování projektů hrazených ze Státního fondu dopravní infrastruktury, na podporu problémových mikroregionů v kraji nebo na investice do školství. V oblasti dopravy bude kraj díky přebytku investovat například pět milionů korun do obnovení vodorovného dopravního značení, které je důležité nejen z bezpečnostních důvodů. „Dalších deset milionů korun půjde také na rekonstrukci silnice v Moravském Karlově a patnáct milionů korun na další etapu dofinancování projektů částečně hrazených ze Státního fondu dopravní infrastruktury,“ upřesňuje hejtman Netolický. Kraj rovněž převedl finanční prostředky do oblasti zdravotnictví. „Na výstavbu rehabilitačního bazénu v Rehabilitačním ústavu v Brandýse nad Orlicí jsme vyčlenili šest milionů korun a na financování modernizace příjezdové komunikace v Odborném léčebném ústavu Jevíčko částku čtyř milionů korun,“ dodal hejtman Martin Netolický.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…