Předseda Asociace krajů Michal Hašek dnes v Praze předal analýzu k otázce církevních žalob na kraje

27.06.2016 10:00

„Předseda Poslanecké sněmovny ČR Jan Hamáček byl dnes prvním z nejvyšších ústavních činitelů ČR,kterému jsem společně s kolegou Martinem Havlem jako šéfem legislativní komise Asociace krajů ČR předal naši analýzu k otázce církevních žalob na kraje ve věci krajského nemovitého či movitého majetku“ řekl po setkání s předsedou sněmovny šéf Asociace krajů Michal Hašek.

Předseda Asociace krajů Michal Hašek dnes v Praze předal analýzu k otázce církevních žalob na kraje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

Kraje(a stejně tak města a obce) byly výslovně vyňaty z režimu zákona o církevních restitucích, přesto církev (řády) kraje žalují (v současnosti jde o cca 120 žalob) o vydání majetku.

„Asociace krajů ČR brání veřejný (krajský) majetek proti neoprávněným žalobám, jsme rádi, že náš názor v průlomovém rozhodnutí podpořil i Nejvyšší soud ČR“, dodal Hašek.

„Analýzu dnes předáme i prezidentu republiky a v nejbližších dnech i předsedovi vlády Bohuslavu Sobotkovi a předsedovi Senátu Milanu Štěchovi. Během prázdnin bychom rádi uskutečnili jednání s předsedou České biskupské konference kardinálem Dominikem Dukou,se kterým chceme jednat o dohodě ukončující smršť neoprávněných Žalob na kraje, města a obce“, uzavřel  předseda Asociace krajů .

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…