Předseda Poslanecké sněmovny Jan Hamáček se setkal s předsedou Národní rady SR

01.10.2017 9:20

Předseda Poslanecké sněmovny Jan Hamáček a předseda Národní rady SR Andrej Danko označili vzájemné vztahy obou zemí za nejlepší v historii.

Předseda Poslanecké sněmovny Jan Hamáček se setkal s předsedou Národní rady SR
Foto: PS PČR
Popisek: Předseda Poslanecké sněmovny Jan Hamáček s předsedou Národní rady SR Andrejem Dankem

Kvalita potravin, ochrana vzdušného prostoru nebo blízký názor na řešení migrační krize, to jsou jen některá z témat, na kterých se Česká republika a Slovensko shodnou, společně je obhajují nebo na nich přímo spolupracují.

Andrej Danko je nyní na návštěvě České republiky, během níž v pondělí spolu s Janem Hamáčkem odhalili v Mladé Boleslavi Lavičku Václava Havla. Se svým českým protějškem si společně prohlédli Muzeum Škoda nebo si zahráli fotbal. Předseda Sněmovny Jan Hamáček také v pondělí za přítomnosti Andreje Danka ocenil pamětní medailí duchovního otce Škody Favorit Petra Hrdličku. „Václav Havel byl poslední federální prezident a Škoda Favorit byla posledním autem vzniklým v době společného státu. Byla v tom tedy silná symbolika,“ uvedl Jan Hamáček.

Oba předsedové věří, že po českých sněmovních volbách Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky i Národní rada Slovenské republiky úspěšně naváží na nynější velmi těsnou spolupráci.

Na oslavách 100. výročí vzniku Československa se příští rok budou podle J. Hamáčka a A. Danka podílet parlamenty obou zemí.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…