Předseda Senátu Štěch oslaví ve Vietnamu 65. výročí navázání diplomatických styků

15.11.2015 20:13

Předseda Senátu Milan Štěch odjel s delegací senátorů a podnikatelů do Vietnamu, jednat budou o ekonomické spolupráci a diplomatických vztazích. Během šestidenní návštěvy zavítá do Hanoje, Ho Či Minova Města a dalších destinací.

Předseda Senátu Štěch oslaví ve Vietnamu 65. výročí navázání diplomatických styků
Foto: senat.cz
Popisek: Senát ČR

Předseda Senátu se setká s předsedou Národního shromáždění VSR, s předsedou vlády a dalšími.

V prvním dni návštěvy senátní delegace navštíví pagodu Ngoc Son a Chrám Literatury v Hanoji, Milan Štěch položí věnec k Památníku padlých hrdinů a navštíví Ho Či Minovo mausoleum.

V Hanoji zahájí Český pivní festival, zúčastní se plenárního zasedání Národního shromáždění a zahájí podnikatelský seminář určený pro české a vietnamské podnikatele. Čeká ho také jednání na ministerstvu průmyslu, Prohlídka Ha Long Bay nebo návštěva keramické vesničky Bat Trang.

Předsedu Senátu spolu se senátní delegací přijme v úterý v Hanoji prezident Truong Tan Sang.

Delegace vedená předsedou Senátu Parlamentu ČR se zúčastní oslav 65. výročí navázání vzájemných diplomatických styků. Navštíví také město Da Nang, kde bude Milan Štěch jednat s Lidovým výborem města a spolu s členy podnikatelské delegace navštíví místní průmyslovou zónu.

V programu je návštěva Ho Či Minova města a jednání s vedením zdejšího Lidového výboru, tamtéž zahájí předseda Senátu podnikatelský seminář, prohlédne si Palác nezávislosti a finanční centrum Bitexco, navštíví Univerzitu Ton Duc Thang, kde se setká s rektorem a pak bude diskutovat se studenty. V pátek v Ho Či Minově městě za účasti předsedy Senátu Milana Štěcha proběhne slavnostní otevření Centra Tomáše Bati.

Součástí senátní delegace jsou senátoři Jaroslav Kubera, Petr Vícha, Zdeňka Hamousová, Miroslav Nenutil a Patrik Kunčar. Dále předseda Akademie věd Jiří Drahoš a podnikatelská delegace vedená viceprezidentem Hospodářské komory Bořivojem Minářem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…