Předseda Senátu odjíždí na třídenní oficiální návštěvu Arménie

03.10.2017 10:50

Předseda Senátu odjíždí na třídenní oficiální návštěvu Arménie. Setká se s nejvyššími politickými představiteli země, uctí oběti arménské genocidy a zúčastní se podnikatelského fóra na podporu česko-arménské obchodní výměny. Do Jerevanu odjíždí v úterý 3. října v doprovodu podnikatelské delegace.

Předseda Senátu odjíždí na třídenní oficiální návštěvu Arménie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Senátu Milan Štěch

Návštěva bude zahájena v Jerevanu v úterý odpoledne a skončí ve čtvrtek odpoledne. Na středu je naplánováno jednání s předsedou Národního shromáždění, arménským prezidentem, předsedou vlády a ministrem zdravotnictví. Milana Štěcha doprovodí kromě trojice senátorů také zástupce Akademie věd a prezident Svazu průmyslu a dopravy Jaroslav Hanák s desítkou podnikatelů.

„Arménie je pro ČR blízkým partnerem, a to nejen proto, že je to křesťanská země. Nachází se ve složitém prostoru; na jedné straně má muslimské země, na druhé straně velké Rusko, se kterým měla Arménie v minulosti jak dobré, tak i špatné zkušenosti,“ uvedl předseda Senátu a dodává: „Proto považuji za správné, když je naše země Arménii nakloněná, v rámci našich možností ji podporujeme. Velký význam pro ni má Východní partnerství, které vzniklo při předsednictví ČR Evropské unii v roce 2009. Je v oboustranném zájmu rozvíjet naše vztahy v oblasti vědy, kultury, vzdělávání, v hospodářské oblasti i dalších,“ dodal Štěch.

Do Jerevanu odletí s předsedou Senátu také hejtman Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…