Předseda ÚOHS potvrdil zákaz plnění koncesní smlouvy na volání vězňů

29.01.2018 10:50

Předseda ÚOHS Petr Rafaj potvrdil svým pravomocným rozhodnutím uložení zákazu plnění „Koncesní smlouvy o poskytování zabezpečených služeb elektronických komunikací vězněných osob“, kterou uzavřela v listopadu roku 2016 Vězeňská služba České republiky se společností BVfon Czech Telecommunication, s.r.o.

Předseda ÚOHS potvrdil zákaz plnění koncesní smlouvy na volání vězňů
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Zákaz plnění smlouvy byl uložen s odkladem 12 měsíců od nabytí právní moci rozhodnutí. Za porušení koncesního zákona uložil ÚOHS zadavateli také pokutu ve výši 100 000 Kč.

ÚOHS dospěl v prvostupňovém rozhodnutí k závěru, že se zadavatel dopustil správního deliktu tím, že uzavřel koncesní smlouvu v koncesním řízení malého rozsahu bez uveřejnění oznámení o zahájení koncesního řízení, aniž k tomu byly splněny zákonné předpoklady, neboť předpokládaný příjem koncesionáře v dotčeném případě přesahoval 20 000 000 Kč.

Předseda ÚOHS námitky rozkladu zadavatele i vybraného uchazeče, směřující právě zejména ke způsobu stanovení předpokládaného příjmu koncesionáře, zamítl a potvrdil závěry prvostupňového rozhodnutí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Pomoc obětem diskriminace je společný cíl ombudsmana i nevládních organizací

19:02 Ombudsman: Pomoc obětem diskriminace je společný cíl ombudsmana i nevládních organizací

Nevládní organizace pomáhají Romům, lidem s postižením, samoživitelkám nebo seniorům. Ombudsman prot…