Předseda vlády Bohuslav Sobotka navštíví Moldavskou republiku

03.06.2016 10:15

Předseda vlády Bohuslav Sobotka navštíví ve dnech 9. a 10. června 2016 Moldavskou republiku.

Předseda vlády Bohuslav Sobotka navštíví Moldavskou republiku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Oficiální návštěvy se zúčastní také ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek. Premiér Bohuslav Sobotka se setká k bilaterálnímu jednání s předsedou vlády Pavlem Filipem i prezidentem Nicolaem Timfotim. Hlavními tématy jednání budou česko-moldavské vztahy, rozvoj vzájemné spolupráce v hospodářské oblasti, realizace projektu rozvojové a transformační spolupráce a aktuální vývoj v regionu jihovýchodní Evropy.

Předseda vlády Bohuslav Sobotka bude s prezidentem i premiérem Moldavské republiky jednat o česko-moldavských vztazích s důrazem na rozvoj vzájemné spolupráce v hospodářské oblasti a příležitosti pro české firmy v Moldavsku např. v sektorech dopravy či zemědělství. Nedílnou součástí bude rovněž realizace projektů v rámci české zahraniční rozvojové a transformační spolupráce.

Dále budou hovořit o otázkách spolupráce na mezinárodní úrovni včetně spolupráce Moldavské republiky s Evropskou unií v rámci politiky Východního partnerství. Pozornost bude věnována také aktuálnímu vývoji v regionu jihovýchodní Evropy.

Vládní delegaci bude doprovázet podnikatelská mise. Český předseda vlády naposledy navštívil Moldavskou republiku v roce 2009 a předseda vlády Moldavské republiky naposledy navštívil ČR v roce 2011.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…