Předseda vlády Sobotka se zúčastnil recepce u příležitosti 5. výročí vzniku saské kontaktní kanceláře v Praze

24.05.2017 8:03

Premiér Bohuslav Sobotka se v úterý 23. května 2017 zúčastnil recepce, která se konala v Lichtenštejnském paláci v Praze u příležitosti 5. výročí vzniku Kontaktní kanceláře Svobodného státu Sasko v Praze. Saská vláda v čele s ministerským předsedou Stanislawem Tillichem přijela při této příležitosti do Prahy na své první výjezdní zasedání v České republice.

Předseda vlády Sobotka se zúčastnil recepce u příležitosti 5. výročí vzniku saské kontaktní kanceláře v Praze
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Premiér Bohuslav Sobotka na recepci ocenil dlouhodobě dobré vztahy mezi Českou republikou a Saskem, k nimž přispívá také činnost kontaktní kanceláře.

Sasko je pro ČR mj. také významným obchodním partnerem, a to zejména v oblasti strojírenství, energetiky a těžebního průmyslu. Mezi německými spolkovými zeměmi je na páté pozici v obratu vzájemného obchodu s ČR.

Premiéři ČR a Saska dnes rovněž jednali o projektu rychlého železničního spojení mezi Drážďanami a Prahou, které je dopravní prioritou obou vlád.

Předseda vlády Bohuslav Sobotka zdůraznil rovněž úspěšnou vzájemnou spolupráci policejních sborů, které se v blízkosti hranic zaměřují na potírání drogové a majetkové kriminality a vyšetřování krádeží aut.

S ministerským předsedou Stanislawem Tillichem jednal premiér Bohuslav Sobotka naposledy v únoru 2017, kdy saský ministerský předseda navštívil Prahu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…