Předseda vlády jednal s řeckým premiérem Tsiprasem o pomoci při ochraně vnější hranice

18.02.2016 22:15

Premiér Bohuslav Sobotka dnes odpoledne jednal v Bruselu se svým řeckým protějškem Alexisem Tsiprasem o aktuálním vývoji migrační krize a výsledcích pondělního mimořádného summit V4.

Předseda vlády jednal s řeckým premiérem Tsiprasem o pomoci při ochraně vnější hranice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér České republiky Bohuslav Sobotka

Schůzka premiérů se odehrála ještě před začátkem Evropské rady, na které se dnes a zítra budou lídři EU zabývat mimo jiné pokroky Evropské unie ve zvládání migrace.

Předseda vlády seznámil Alexise Tsiprase se závěry mimořádného summitu zemí Visegrádské skupiny v oblasti migrace. Premiér Sobotka rovněž informoval předsedu řecké vlády o pozici V4, která klade důraz na realizaci již přijatých opatření, včetně naplňování dohody s Tureckem a posílení ochrany hranic. Visegrádský region je odhodlán i nadále pomáhat zemím Balkánu, které čelí silným migračním tlakům.

Země V4 na pondělním summitu uznaly složitou situaci Řecka a deklarovaly, že jsou připravené Athénám pomoci při důkladné ochraně vnější hranice a registraci uprchlíků. Již minulý týden avizoval český ministr zahraničí během návštěvy Řecka, že Česká republika poskytne finanční asistenci na koupi zařízení ke snímání otisků prstů uprchlíků.

Premiér Sobotka potvrdil, že Visegrádská skupina podporuje celoevropské řešení migrační krize a usiluje o pomoc pro ty státy, které ji nejvíce potřebují a také o připravenost na všechny možné scénáře dalšího vývoje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…