Předsednictvo regionální mostecké tripartity je opět kompletní

16.03.2017 15:14

Mimořádně už v březnu svolala své členy k jednání sněmu Hospodářská a sociální rada Mostecka (HSRM). Tentokrát byl sněm volební, k doplnění dvou členů předsednictva.

Předsednictvo regionální mostecké tripartity je opět kompletní
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

Sněm Hospodářské a sociální rady Mostecka se obvykle koná dvakrát ročně, v červnu a prosinci. Tentokrát jsme jej ale svolali už na březen, protože bylo nutné dovolit dva členy předsednictva. Místa se uvolnila po vystoupení Dopravního podniku měst Mostu a Litvínova a po změnách ve společnosti Unipetrol, respektive po zániku České rafinérské. Vzhledem k tomu, že byla zpracována také roční uzávěrka hospodaření, bylo možné sněm přesunout už na březen, v červnu se tak uskuteční pravidelné jednání předsednictva hospodářské rady,“ vysvětlila předsedkyně HSRM Helena Veverková.  

Členové regionální tripartity měli možnost v průběhu února navrhovat své kandidáty na post dvou členů celkem třináctičlenného předsednictva. Sešlo se celkem deset návrhů, z nichž členové tajnou volbou nejprve zvolili v prvním kole Drahomíru Miklošovou, starostku Obrnic a následně už veřejným hlasováním Petra Mareše, technického ředitele United Energy.

Po skončení sněmu následovalo tradiční jednání regionální tripartity, kde mimo jiné okresní policejní ředitel Jiří Volprecht hovořil o bezpečnostní situaci na Mostecku. HSRM také z rozpočtu své kulturní komise podpořila projekt Pohádkové dopoledne pro školy a školky na zámku v Korozlukách a další ročník výtvarně divadelního festivalu Živá zahrada, který se na stejném místě uskuteční v květnu.   

Hospodářská a sociální rada Mostecka vznikla v březnu roku 1999 jako apolitické občanské sdružení, jehož členy jsou fyzické a právnické osoby, instituce státní nebo veřejné správy, které žijí nebo působí na Mostecku. V současnosti má 62 členů. Hospodářská a sociální rada Mostecka je členem Hospodářské a sociální rady Ústeckého kraje, která sdružuje sedm okresních sdružení působících v rámci kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…