Předsedou představenstva ČLFA byl zvolen Jiří Matula

05.06.2018 21:44

Česká leasingová a finanční asociace (ČLFA) má nového předsedu představenstva. Je jím Jiří Matula, stávající předseda představenstva a generální ředitel společnosti UniCredit Leasing CZ. Ve funkci nahradil Libora Bosáka, který se rozhodl z představenstva asociace odejít.

Předsedou představenstva ČLFA byl zvolen Jiří Matula
Foto: red
Popisek: Česká leasingová a finanční asociace

Jiřího Matulu zvolilo do funkce představenstvo asociace na svém červnovém zasedání. Místo odstoupivšího Libora Bosáka se novým členem představenstva stal předseda představenstva a generální ředitel společnosti ČSOB Leasing Pavel Prokop.

Ing. Jiří Matula (60) je výraznou osobností českého leasingového trhu. Jako předseda představenstva a generální ředitel společnosti UniCredit Leasing CZ pracoval už v letech 2006 až 2010. Ve stejné době působil také v představenstvu ČLFA, od roku 2010 jako jeho předseda. V srpnu 2010 postoupil v rámci společnosti UniCredit Leasing na pozici regionálního manažera pro Českou republiku, Slovensko a Maďarsko a od konce roku 2011 byl generálním ředitelem UniCredit Leasing na Ukrajině. V roce 2013 se vrátil do čela společnosti UniCredit Leasing CZ.

Jiří Matula absolvoval v roce 1982 ČVUT v Praze, studoval také strategický management na Arthur D. Little. Svou kariéru zahájil jako správce IT sítě společnosti MUZO. Poté zastával pozici ředitele informačních technologií Živnostenské banky a byl předsedou představenstva společnosti Transfinance.

Jiří Matula hovoří plynně anglicky a rusky. Ve volném čase se věnuje golfu, divadlu a klasické hudbě.

Česká leasingová a finanční asociace (ČLFA) je zájmovým sdružením firem (většinou dceřiných společností velkých bank nebo silných nadnárodních výrobních koncernů) zabývajících se finančním a operativním leasingem, úvěry a splátkovými prodeji pro domácnosti i podnikatele a factoringem. Od svého založení v roce 1991 prosazuje jejich společné zájmy a je zároveň partnerem orgánů státu při řešení problémů odpovídajících sektorů finančního trhu. V současné době má 42 členů. Více ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ a Oranžové kolo na Zahájení lázeňské sezony v Teplicích

13:04 Nadace ČEZ a Oranžové kolo na Zahájení lázeňské sezony v Teplicích

Poslední květnový víkend patřil v Teplicích nejen slavnostnímu Zahájení 870. lázeňské sezony, ale i …