Představenstvo DPP odvolalo z pozice generálního ředitele Jaroslava Ďuriše

19.05.2016 11:21

Změny v představenstvu DPP ke dni 19. 5. 2016

Představenstvo DPP odvolalo z pozice generálního ředitele Jaroslava Ďuriše
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

Představenstvo Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP) zvolilo na dnešním mimořádném jednání Martina Gillara do funkce předsedy představenstva DPP, a to do nejbližšího jednání dozorčí rady DPP.

Představenstvo DPP zároveň na základě doporučení dozorčí rady DPP odvolalo z pozice generálního ředitele DPP Jaroslava Ďuriše a z pozice ekonomické ředitelky DPP Magdalenu Češkovou. Vedením společnosti byl pověřen dopravní ředitel DPP Ladislav Urbánek. Výkonem funkce ředitele úseku ekonomického byl pověřen Marek Polický, který působil v pozici vedoucího odboru účetnictví, daně a financování.

„Vzhledem k tomu, že dozorčí rada odvolala členy – předsedu a místopředsedkyni představenstva, bylo nutné bezodkladně zvolit alespoň jednoho nástupce. Dozorčí rada se změnami v představenstvu bude zabývat na příštím jednání. Do té doby je mým úkolem zabezpečení chodu společnosti a seznámení se s interními procesy. Zároveň jsem poděkoval paní Češkové i panu Ďurišovi za jejich dlouhodobou práci pro Dopravní podnik, “ řekl předseda představenstva DPP Martin Gillar.

Představenstvo DPP se dnes sešlo k mimořádnému jednání v návaznosti na včerejší rozhodnutí dozorčí rady DPP, kdy byli odvolání z funkcí členů představenstva Jaroslav Ďuriš a Magdalena Češková.

Dozorčí rada DPP se sejde k dalšímu jednání ve středu 25. května 2016.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…