Představitelé Senátu, HK ČR i Velvyslanectví Kanady debatovali o obchodních příležitostech

30.06.2016 8:40

Nové obchodní příležitosti byly tématem dnešního česko-kanadského semináře, který se uskutečnil v hlavním sále Senátu PČR.

Představitelé Senátu, HK ČR i Velvyslanectví Kanady debatovali o obchodních příležitostech
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

Akci organizoval předseda Senátu PČR Milan Štěch ve spolupráci s Hospodářskou komorou České republiky a Velvyslanectvím Kanady v ČR a za podpory Ministerstva průmyslu a obchodu ČR, Ministerstva zahraničních věcí ČR a Kanadské obchodní komory v ČR. Hlavním tématem konference bylo další prohlubování již tak velice dobře fungující česko-kanadské obchodní spolupráce a s tím související debata o ratifikaci Komplexní hospodářské a obchodní dohody EU – Kanada (CETA).

„Česká republika a Kanada sdílejí společné hodnoty politické i ekonomické – demokracii a její obranu ve světě, tržní hospodářství, liberální zahraniční obchod – spolupracují v rámci NATO, OBSE, i v mírových misích,“ řekl na úvod semináře místopředseda Senátu Ivo Bárek. Dodal, že letošní rok je velmi významný pro další rozvoj spolupráce mezi Kanadou a Evropskou unií, a to i s ohledem na podpis dohody CETA.

Seminář navázal na úspěšnou doprovodnou podnikatelskou misi předsedy Senátu do Kanady, která se uskutečnila na přelomu května a června a na které byli přítomni i podnikatelé účastnící se doprovodné mise Hospodářské komory ČR.

„Opět jsme se měli příležitost přesvědčit o tom, že Česká republiky má v Kanadě velice dobrý ohlas. Může to pro nás být impulzem pro to, pracovat intenzivně na dalším vytváření dobrého obrazu českých podnikatelů v Kanadě. Věřím, že se podaří dohodu CETA na konci tohoto roku dokončit a Kanada bude sloužit pro české firmy jako most do USA,“ uvedl prezident Hospodářské komory České republiky Vladimír Dlouhý. HK ČR plánuje návaznou oborově zaměřenou podnikatelskou misi pro firmy z oblasti zdravotnictví, zdravotní techniky a životního prostředí, která by se měla uskutečnit na podzim tohoto roku.

„Vztahy mezi Českou republikou a Kanadou jsou historicky výborné a dohoda CETA otevírá ještě širší prostor pro nové obchodní příležitosti, mimo jiné v tak klíčových oblastech jako je ICT, výzkum a vývoj či inovace,“ uvedl k hlavnímu tématu semináře velvyslanec Kanady v ČR Otto Jelinek. „Podle mých informací by mohla být ratifikace dohody CETA po britském referendu o Brexitu ještě rychlejší, než se původně plánovalo,“ dodal na závěr celé akce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…