Představují se Vám Lázně Slatinice

09.12.2013 10:15

Lázně Slatinice jsou léčebné lázně s přírodním pramenem středně mineralizované vody s obsahem sirovodíku. Zaměřují se na léčbu pohybového aparátu, nemoci onkologické, neurologické, nervové, pohybového ústrojí a také kožní.

Představují se Vám Lázně Slatinice
Foto: Lázně Slatinice
Popisek: Lázně Slatinice

Přírodní léčivý zdroj blahodárně působí při bolestech zad, páteře a kloubů, při osteoporóze, artróze, po poúrazových či pooperačních stavech, dále příznivě působí při léčbě atopického ekzému, lupénky, a to léčivými sirnými prameny.

Lázních Slatinice ležících nedaleko města Olomouc si můžete vybrat z široké nabídky akčních pobytů včetně možnosti zde oslavit Silvestra a příchod nového roku ohňostrojem.

Lázeňská léčba obecně patří k tradičním postupům při léčbě poruch plodnosti a nemělo by se na ni zapomínat ani v éře asistované reprodukce. Speciální doprovodný program při léčbě poruch plodnosti navazuje v našich Lázních Slatinice na tradici z minulosti.

Ve spolupráci s renomovanou Oční klinikou TANA sídlící v Olomouci nabízí Lázně Slatinice i speciální týdenní lůžkovou pooperační péči s asistencí lázeňského personálu po ambulantním operačním zákroku očí, a to se slevou 30 procent, pod odborným dohledem kliniky TANA za zvýhodněných cenových podmínek.

Léčba po operaci prostaty

Četné výzkumy prokazují, že včasná a správná rehabilitace po radikálním chirurgickém výkonu odstraňujícím prostatu redukuje míru inkontinence, podílí se na zlepšení erektilních funkcí u pacientů a výrazně urychluje léčebný proces.

 

Z naší rehabilitační praxe v Lázních Slatinice víme, že pooperační cvičení pod odborným vedením dosahuje výrazně lepších výsledků, na rozdíl od mužů, kteří necvičí vůbec. Je prokázáno, že pooperační rehabilitace, nejlépe pod odborným vedením, urychlí návrat kontinence.

Vedle komplexní a příspěvkové lázeňské léčby nabízejí lázně preventivně relaxační a rekreační pobyty. Ubytovací kapacitu tvoří 149 lůžek v lázeňských domech Mánes, Balnea,  a Hanačka. Pohodlné a příjemné ubytování zajišťují 3 lázeňské domy. 28 lůžek tvoří Odborný léčebný ústav. Lůžka jsou v lázeňských domech Mánes,  Balnea  a nově zrekonstruovaném lázeňském domě Hanačka.

 

Lázeňské domy Hanačka a Balnea jsou vzdáleny několik desítek metrů od hlavní historické budovy Morava. Pro lázeňské hosty jsou připraveny jednolůžkové a dvoulůžkové pokoje vybavené vlastní koupelnou, televizí, internetem a telefonem a u řady pokojů balkonem. Samozřejmostí je výtah ve všech lázeňských domech.

Pro  klienty náročnější na soukromí a komfort  máme připraveno 29 lůžek v od lázní 200 m vzdáleném Penzionu Majorka.

Stravovací služby jsou na vysoké úrovni a hostům jsou nabízena chutná a zdravotně vyvážená jídla, která korespondují s povahou celého léčebného pobytu. Slatinice jsou moderní lázně rodinného typu, kde je každému pacientovi věnována individuální péče.

Historie Lázní Slatinic sahá až do 16. století. Stejně i první důkladné vědecké pojednání o sirném slatinickém prameni pochází ze 16. století. Zmiňuje položení pramene, chemické složení vody a její léčebné účinky. Dne 21.3. 1685 byly lázně zřízeny a v roce 1714 měly lázně již 7 pokojů. Ke stavbě modernější lázeňské budovy mělo dojít v roce 1725, ale stavba byla odsunuta.

Stavba lázní započala v roce 1731 a to přímo u léčebného pramene, kde byly dokonce položeny základy. Stavba nebyla nikdy dokončena z důvodu močálovité půdy a proto byl nakonec nový lázeňský dům postaven až v r. 1733 na současném místě. Původní architekturu si můžete prohlédnout i dnes, kdy v historické budově je umístěna jídelna, restaurace, balneo-provoz a místnosti pro léčebné procedury.

Nabízené pobyty a procedury: 

Lázeňský wellness, relaxace a odpočinek

Příspěvková lázeňská péče s ubytováním

Víkendový pobyt zima 2013-2014

Lázeňský pobyt zima 2013-2014

Individuální pobyty

Prožijte Silvestra v Lázních Slatinice s novoročním výstupem na Velký Kosíř, připravena pro vás bude živá hudba olomoucké kapely Halogen, tombola o ceny, hodinový vstup do bazénu, vstupné také zahrnuje silvestrovské tříchodové menu a samozřejmostí je půlnoční ohňostroj a již XXVI. NOVOROČNÍ VÝSTUP NA VELKÝ KOSÍŘ. Na vrcholu Kosíře se schází každoročně až 3000 návštěvníků, vždy je zde připravena nabídka pro příchozí (guláš, svařák...), fyzioterapeut lázní bude připraven dle zájmu jít s klienty a zapůjčit (zdarma) hole Nordic Walking.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lázně Slatinice

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

7:44 CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

Letos v létě představí Savonlinna českou kulturu v mnoha podobách. Hostovat zde bude prestižní Národ…