Předvánoční plavby lodí po Vltavě budou levnější

28.11.2014 12:56

Téměř hodinová okružní plavba, občerstvení v ceně a hlavně únik z předvánočního shonu. To jsou hlavní lákadla projížďky na Vltavě v adventním čase.

Předvánoční plavby lodí po Vltavě budou levnější
Foto: Pražské Benátky
Popisek: Vodouch na Vltavě.

„Připravili jsme speciálně pro rodiny s dětmi zvýhodněné vstupné. Myslím, že "uklidit" se v předvánočním shonu na klidnou Vltavu přijde rodičům i dětem docela vhod", říká Zdeněk Bergman, ředitel společnosti Pražské Benátky, s.r.o.

Zimní plavby po Vltavě probíhají každý den mezi 10:30 a 17 hodinou.  Pětačtyřiceti minutový okruh na lodi typu Vodouch postavené v duchu tradice konce 19. století je spojen i s drobným občerstvením a samozřejmě historickým výkladem zejména
o památkách spojených s vodou. Lodě vyplouvají z podzemního tunelu staletí, místa, které často neznají ani rodilí Pražané.

„Historických zajímavostí, o kterých se ví jen málo, je výkladu celá řada. Vstupenka na loď navíc platí i do Muzea Karlova mostu, kde je další program jak pro dospělé, tak pro děti!, dodává Zdeněk Bergman, známý také jako převozník pražský.

Aktuálně se v muzeu připravuje speciální výstava betlémů a předmětů s vánoční tématikou. Zvýhodněné rodinné vstupné je možné uplatnit při zakoupení lodního lístku na pokladně Muzea Karlova mostu. Běžná cena plavby v délce 45 minut je 290 Kč, děti do 15 let platí poloviční lístek. V případě zvýhodněného vstupného zaplatíte 680,-Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…