Premiér Babiš navštíví Indii, Thajsko a Singapur

11.01.2019 19:30

Předseda vlády Andrej Babiš odletí v neděli 13. ledna 2019 na pracovní cestu do Asie, při které postupně navštíví Singapur, Thajsko a Indii.

Premiér Babiš navštíví Indii, Thajsko a Singapur
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda vlády Andrej Babiš

V Singapuru se bude zabývat především možnostmi obchodní a vědeckotechnické spolupráce. V úterý 15. ledna zamíří do Thajského království, kde bude jednat o ekonomických otázkách a průmyslové spolupráci, ale také o cestovním ruchu a možnostech spolupráce v oblasti obranného průmyslu. Poté zamíří ve čtvrtek 17. ledna do Indie, kde se česká delegace mimo jiné zúčastní ekonomického fóra Vibrant Gujarat Summit ve státě Gudžarát. Cesty se účastní rovněž ministryně průmyslu a obchodu Marta Nováková.

V Singapurské republice se předseda vlády v pondělí 14. ledna 2019 setká s prezidentkou země Halimah Yacob a předsedou vlády Lee Hsienem Loongem. Hovořit budou především o otázkách obchodní spolupráce, spolupráce v oblasti vědy, výzkumu a školství, příležitostech pro obrannou spolupráci a aktuálních mezinárodních otázkách. Na programu je také jednání s ministrem financí Heng Swee Kratem a s honorárním konzulem České republiky v Singapuru a významným filantropem Kwee Liong Seenem.

V Thajském království se předseda vlády setká s premiérem Prajutchem Čan-Očou, s místopředsedou vlády a ministrem obrany Prawitem Wongsuwanem a místopředsedou vlády pro ekonomické záležitosti Somkidem Jatusripitakem. Hlavními tématy jednání budou obchodní a průmyslová spolupráce s důrazem na moderní technologická řešení, turismus a především obranná spolupráce a oblast obranného průmyslu. Očekává se i projednání významných mezinárodních otázek a budoucnosti vztahů mezi Thajskem a Evropskou unií.

V Indické republice je prvním bodem programu účast české delegace na ekonomickém fóru Vibrant Gujarat Summit ve státě Gudžarát, kde se by se měl předseda vlády sejít i s indickým premiérem Naréndrou Módím. Hlavními tématy jednání s ním, stejně jako s prezidentem země Rámem Náth Kóvindem v Novém Dillí poslední den návštěvy Indie, budou hospodářská spolupráce včetně obchodu a vzájemných investic, spolupráce malých a středních podniků, příležitosti pro obrannou spolupráci, úsilí o povýšení česko-indických vztahů na novou úroveň a otázky spojené s partnerstvím mezi EU a Indií.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…