Premiér Bohuslav Sobotka navštíví Japonsko

26.06.2017 12:28

Ve dnech 27. až 30. června 2017 vykoná předseda vlády Bohuslav Sobotka oficiální návštěvu Japonska. Cílem této cesty budou především setkání premiéra s předsedou vlády Japonska S. Abem a dalšími japonskými partnery na nejvyšší úrovni. Návštěva se uskutečňuje v roce, kdy si s Japonskem připomínáme 60 let od znovunavázání diplomatických vztahů.

Premiér Bohuslav Sobotka navštíví Japonsko
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Během návštěvy bude premiér Bohuslav Sobotka jednat s předsedou vlády Japonska Šinzó Abem a také s předsedou dolní komory parlamentu Tadamorim Oshimou. V rámci návštěvy zahájí na půdě agentury na podporu obchodu a investic JETRO česko-japonské ekonomické fórum, vystoupí na Josai University s přednáškou na téma budoucnosti Evropy a položí věnec k památníku Hiroshima Peace Memorial. Premiér navštíví také Kjóto.

Premiéra Bohuslava Sobotku na cestě doprovodí také ministr průmyslu a obchodu Jiří Havlíček a ministr kultury Daniel Herman a podnikatelský doprovod. Delegace podnikatelů pod vedením Hospodářské komory ČR bude složena ze zástupců společností, které podnikají v oborech s potenciálem prohloubení spolupráce. Jde zejména o letecký a obranný průmysl, strojírenství, energetiku, IT či zdravotnictví.

Poslední návštěva předsedy vlády České republiky v Japonsku se uskutečnila v roce 2005, kdy Japonsko navštívil Jiří Paroubek.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

19:02 Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

Komunikace s širší veřejností, digitální mapy, interaktivní hřiště nebo aplikace pro hlášení drobnýc…