Premiér Sobotka a ministerský předseda Svobodného státu Bavorsko si společně připomenou 700 let od narození císaře Karla IV.

09.05.2016 7:35

Předseda vlády Bohuslav Sobotka se v sobotu 14. května 2016 setká s ministerským předsedou Svobodného státu Bavorsko Horstem Seehoferem. V rámci oslav 700 let od narození císaře Karla IV. společně premiéři navštíví hrad Karlštejn a v odpoledních hodinách ve Valdštejnské zahradě zahájí vernisáží Česko-bavorskou zemskou výstavu „Císař Karel IV. 1316–2016“.

Premiér Sobotka a ministerský předseda Svobodného státu Bavorsko si společně připomenou 700 let od narození císaře Karla IV.
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Domluva o zaměření připravované zemské výstavy na osobnost Karla IV. byla jedním z výsledků prvního setkání premiéra Sobotky s ministerským předsedou Seehoferem v Praze v červenci 2014. Česká republika a Svobodný stát Bavorsko na realizaci Česko-bavorské zemské výstavy „Císař Karel IV. 1316–2016“ společně poskytly finanční prostředky.

Výstava zaměřená na dobu a osobnost Karla IV. bude realizována symbolicky v Praze a Norimberku, které od středověku pojila důležitá obchodní spojnice - tzv. Zlatá cesta nebo též Via Carolina. Výstava bude zahájena dne 14. května 2016 ve Valdštejnské jízdárně v Praze a otevřena od 15. května do 25. září 2016. V Germánském národním muzeu v Norimberku bude výstava zahájena 19. října 2016 a otevřena od 20. října 2016 do 5. března 2017.

Premiér Sobotka se s ministerským předsedou Bavorska naposledy setkal 10. března 2016 během pracovní návštěvy Bavorska. Oba premiéři se u příležitosti vernisáže Česko-bavorské zemské výstavy Císař Karel IV. setkají již pošesté. Spolupráce vlády ČR se zemskou vládou Svobodného státu Bavorsko je důležitou součástí rozvoje česko-německých vztahů.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

19:02 Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

Komunikace s širší veřejností, digitální mapy, interaktivní hřiště nebo aplikace pro hlášení drobnýc…