Premiér Sobotka a švédský předseda vlády Löfven budou jednat o spolupráci

12.10.2016 19:28

Premiér Bohuslav Sobotka navštíví ve dnech 3. a 4. listopadu 2016 Švédské království. Tématem jednání se švédským předsedou vlády Stefanem Löfvenem a dalšími ústavními činiteli bude především česko-švédská bilaterální spolupráce v oblasti hospodářství a obrany.

Premiér Sobotka a švédský předseda vlády Löfven budou jednat o spolupráci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Premiér Sobotka bude se svým protějškem Löfvenem jednat o posilování hospodářských kontaktů mezi Švédským královstvím a Českou republikou, zejména v inovativních oborech a digitálním průmyslu, spolupráci v energetice, obranné a bezpečnostní spolupráci s důrazem na obranný průmysl či regionální spolupráci mezi Visegrádskou skupinou a skupinou severských a pobaltských zemí (NB8). Tématy společného setkání předsedů vlád budou také aktuální evropské a zahraničněpolitické otázky.

„Česko-švédské vztahy se úspěšně rozvíjí v celé řadě oblastí, jako je energetika či obranný průmysl. Řadu společných témat nacházíme také v oblasti podpory lidských práv a demokracie ve třetích zemích, např. v zemích Východního partnerství. Máme zájem na dalším prohlubování naší spolupráce se Švédskem, a to jak na bilaterální úrovni, tak v rámci Evropské unie,“ uvedl premiér Bohuslav Sobotka.

Předsedu vlády bude na jeho cestě do Švédska doprovázet podnikatelská mise složená ze zástupců firem z oblasti energetiky, metalurgie a návazných strojírenských oborů s vysokým inovačním potenciálem. Podnikatelé se zúčastní česko-švédského semináře zaměřeného na oblast energetického trhu včetně tématu smart cities. V rámci svého dvoudenního programu se předseda vlády setká rovněž se zástupci české krajanské komunity ve Švédsku.

Poslední návštěva předsedy vlády ČR ve Švédském království se uskutečnila v červnu 2009.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…