Premiér Sobotka bude jednat s ministerským předsedou Svobodného státu Bavorsko

28.04.2017 12:29

Předseda vlády Bohuslav Sobotka se setká ve středu 3. května 2017 ve Strakově akademii s ministerským předsedou Svobodného státu Bavorsko Horstem Seehoferem. Tématy jednání budou doprava, česko-bavorské hospodářské vztahy a spolupráce v oblasti vědy, výzkumu, vzdělávání a kultury.

Premiér Sobotka bude jednat s ministerským předsedou Svobodného státu Bavorsko
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka na volebním sjezdu v Brně

Významným tématem jednání premiérů bude další prohlubování česko-bavorských hospodářských vztahů, jelikož Bavorsko je v rámci Německa největším obchodním partnerem ČR. Diskutovat budou také o rozvoji dopravní infrastruktury, konkrétně o modernizaci železnice mezi Prahou a Mnichovem.

Během návštěvy se bavorský premiér dále setká s místopředsedou vlády pro vědu, výzkum a inovace Pavlem Bělobrádkem, ministrem kultury Danielem Hermanem, ministrem zemědělství Marianem Jurečkou a předsedou Poslanecké sněmovny PČR Janem Hamáčkem.

Kontakty mezi českým předsedou vlády Sobotkou a bavorským premiérem Seehoferem jsou velmi intenzivní a bude se jednat již o šesté společné setkání. Naposledy se premiéři setkali v říjnu roku 2016 u příležitosti zahájení bavorské části česko-bavorské zemské výstavy o Karlovi IV. v Germánském národním muzeu v Norimberku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…